Στις εκπτώσεις ελπίζουν τώρα οι εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής

Στις εκπτώσεις ελπίζουν τώρα οι εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινούμενες ήδη σε ρυθμό εκπτώσεων και προσφορών, οι εμπορικές επιχειρήσεις προσδοκούν στην αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από την προσεχή Παρασκευή 15 Ιουλίου, οπότε ξεκινούν επισήμως οι θερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, η κίνηση είναι απογοητευτική, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς σε ό, τι αφορά την ψυχολογία των καταναλωτών. Δεδομένου μάλιστα ότι ποσοστό άνω του 50% των Ελλήνων προγραμματίζει να μην κάνει καθόλου ή να κάνει ολιγοήμερες διακοπές φέτος, οι έμποροι προεξοφλούν ότι θα είναι περιορισμένες οι δαπάνες που θα κινηθούν προς την αγορά της λιανικής, καθώς οι περισσότεροι θα επιλέξουν να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους για να κάνουν κάποια μικρή, έστω, απόδραση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλη Κορκίδη, η αγορά της λιανικής «τρέχει» την περίοδο αυτή με απώλειες που κυμαίνονται μεταξύ 25% και 35% στην Αθήνα και στις περισσότερες αστικές περιοχές της χώρας. Εξαίρεση φαίνεται ότι αποτελεί η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, οι απώλειες εκτιμάται ότι υπερβαίνουν ακόμη και το 50% εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Ο ίδιος σημειώνει ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε εξαιρετικά απογοητευτικά και πλέον οι έμποροι έχουν χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών τους για το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και για όσο η κατάσταση στη χώρα μας συνολικά παραμένει ρευστή. Στο πλαίσιο αυτό, οι έμποροι θα είναι ικανοποιημένοι εάν η αγοραστική κίνηση φέτος διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα, όμως κι αυτός ο στόχος πλέον μοιάζει εξαιρετικά αισιόδοξος δεδομένου του οικονομικού κλίματος.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις, πάντως, ήδη διενεργούν συνεχή δεκαήμερα προσφορών, τα οποία, ωστόσο, ουδόλως δείχνουν να δελεάζουν τους καταναλωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων από ανασφάλεια έχουν περίπου καταργήσει τις αυθόρμητες αγορές. Χαρακτηριστικά, σε εξέλιξη την περίοδο αυτή βρίσκονται προσφορές στα πολυκαταστήματα Hondos Center, με μείωση 25% στα καλλυντικά αλλά και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, ενώ η εταιρεία Βάρδας ξεκίνησε από χθες bazaar σε γυναικεία είδη με τιμές που κυμαίνονται από 19,90 έως 69,90 ευρώ στο κατάστημα που διατηρεί στη Γλυφάδα. Αντίστοιχα, η εισαγωγική εταιρεία Ridenco, που βρίσκεται σε διαδικασία συνδιαλλαγής για την ένταξή της στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, διοργανώνει μέχρι το Σάββατο 16 Ιουλίου bazaar στα είδη των συλλογών Nautica και Timberland στο εκπτωτικό κατάστημα (outlet) που διατηρεί στο Μαρούσι.

Ακόμη, αρκετές επιχειρήσεις προαναγγέλλουν δυναμικές προσφορές με την έναρξη της επίσημης εκπτωτικής περιόδου, όπως η αλυσίδα ιδιοκατασκευών Praktiker η οποία θα προχωρήσει σε εντυπωσιακές μειώσεις τιμών σε πολλές κατηγορίες των εμπορευμάτων της, ενώ αντίστοιχα η αλυσίδα ένδυσης Oxford Company προαναγγέλλει μειώσεις τιμών από 20% έως και 50%.

Τέλος, τα πολυκαταστήματα Attica και φέτος αναμένεται να προχωρήσουν σε προσφορές που ξεκινούν από 40% και φθάνουν το 70%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή