Επενδύσεις σε ΑΠΕ προωθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επενδύσεις σε ΑΠΕ προωθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανερχόμενος κλάδος της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα συγκεντρώσει τη μερίδα του λέοντος από το φετινό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες η διοίκηση στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη διοίκηση του ομίλου και στις οφειλές που υπάρχουν για έργα και επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί. Οπως τόνισε ο κ. Γ. Περιστέρης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, στον όμιλο οφείλονται ποσά που ξεπερνούν κατά πολύ τα 200 εκατ. ευρώ και προκύπτουν από επιστροφές ΦΠΑ που δεν έχουν καταβληθεί και έργα που έχουν εκτελεστεί. Μάλιστα, ανέφερε ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ολοκληρωθείσας επένδυσης του ομίλου για την κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου «Ηρων 2» στη Βοιωτία, για την οποία το ελληνικό Δημόσιο παρακρατεί ΦΠΑ της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ εδώ και δύο χρόνια.

Συνολικά, πάντως, ο όμιλος έχει αναπτύξει σημαντικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος άνω των 1.250 MW, λειτουργώντας δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος 582 MW, ενώ επιπλέον 678 MW από ανανεώσιμες πηγές, είτε βρίσκονται σε λειτουργία είτε στο στάδιο της κατασκευής στην Ελλάδα, στην Αν. Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Οσον αφορά τις παραχωρήσεις, όπου η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ συμμετέχει σε τρία εκ των μεγάλων έργων οδικών αξόνων, ο κ. Περιστέρης επισήμανε ότι ακόμα αναμένεται η επίλυση των προβλημάτων από την πολιτεία, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες διέκοψαν τη χρηματοδότηση των έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή