Μείωση πωλήσεων 6,8% για Carrefour στο εξάμηνο

Μείωση πωλήσεων 6,8% για Carrefour στο εξάμηνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης συνεχίζει να υφίσταται η πρώτη σε μερίδιο αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, η Carrefour – Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Carrefour, οι πωλήσεις της στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2011 σε 1.261 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο (1.354 εκατ. ευρώ). Εάν, μάλιστα, ληφθεί υπόψη ίδιος αριθμός καταστημάτων, τότε η μείωση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2010 είναι 7,3%.

Το β΄ τρίμηνο του 2011 οι πωλήσεις της Carrefour στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 636 εκατ. ευρώ έναντι 678 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, σημειώνοντας μείωση κατά 6,19%. Με βάση τον ίδιο αριθμό καταστημάτων, η μείωση του τζίρου το β΄ τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2010 είναι 6,6%. Σύμφωνα, επίσης, με ανακοίνωση της Carrefour, εάν εξαιρέσει κανείς τη θετική επίδραση κατά 2,8% στα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου, λόγω κυρίως των εορτών του Πάσχα, τότε ουσιαστικά η υποχώρηση του τζίρου είναι πολύ μεγαλύτερη, της τάξης του 9,2%. Η μείωση αυτή ερμηνεύεται από την Carrefour ως συνέπεια του πολύ δύσκολου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στην Ελλάδα σε ό, τι αφορά την κατανάλωση. Πρόσφατα, άλλωστε, η κεντρική διοίκηση της Carrefour αποφάσισε να αλλάξει την ηγετική ομάδα της Carrefour – Μαρινόπουλος, θεωρώντας στην ουσία ότι έγιναν λανθασμένες κινήσεις ως προς τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Οι επόμενες κινήσεις της Carrefour τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως -το σχέδιο δράσης του ομίλου-, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 31 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή