Κλήσεις ανακριτή για ενισχύσεις σε ΓΕΝΟΠ

Κλήσεις ανακριτή για ενισχύσεις σε ΓΕΝΟΠ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 20 άτομα έχουν κληθεί μέχρι στιγμής να καταθέσουν σήμερα στον ανακριτή για τις παράνομες, όπως τις έχει χαρακτηρίσει το πόρισμα Ρακιντζή, χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ύψους 25 εκατ. ευρώ, την περίοδο 1999-2010. Κλήση από τον ανακριτή είχαν λάβει μέχρι χθες για να καταθέσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο), όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ από το 1999 μέχρι σήμερα αλλά και απλά μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ίδιας περιόδου καθώς και τα προεδρεία της ΓΕΝΟΠ από εποχής N. Πιλαλίδη μέχρι και σήμερα. Εκτός από τον κ. Αρθούρο Ζερβό που ασκεί σήμερα τα καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΗ, ο ανακριτής έχει καλέσει για κατάθεση και τους τρεις διευθύνοντες συμβούλους της εξεταζόμενης περιόδου και συγκεκριμένα τον κ. Στέργιο Νέζη, τον κ. Δημήτρη Μανιατάκη και τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο. Κλήση από τον ανακριτή έλαβε επίσης η πρώην γενική διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων Ειρήνη Τζανέτου, όπως και ο νυν επικεφαλής της ίδιας διεύθυνσης κ. Γιώργος Τριανταφύλλης.

Η έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας έχει προκαλέσει γενική αναστάτωση εντός και εκτός ΔΕΗ και σύμφωνα με πληροφορίες οι εν δυνάμει κατηγορούμενοι κατά την ερμηνεία της κατάθεσης ανωμοτί, φέρονται να ζητάνε μέσω των εξουσιοδοτημένων δικηγόρων τους αναβολή για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο της υπεράσπισης της θέσης της, η διοίκηση της ΔΕΗ έστειλε την περασμένη Δευτέρα επιστολή στη ΓΕΝΟΠ με την οποία ζητεί να επιστραφούν τα 300.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2008 στο συνδικάτο ως δαπάνη για σύνταξη μελέτης στην εταιρική δομή της επιχείρησης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Χθες πάντως στη ΔΕΗ υπήρξαν και θετικές εξελίξεις. H εταιρεία υπέγραψε δανειακή σύμβαση ύψους 310 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Από αυτά τα 150 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν τη νέα μονάδα της Μεγαλόπολης και τα 160 την ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς και διανομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή