Τυρί με ελαιόλαδο από Creta Farms και ΜΕΒΓΑΛ

Τυρί με ελαιόλαδο από Creta Farms και ΜΕΒΓΑΛ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία τυροκομικών προϊόντων που θα περιέχουν ελαιόλαδο ενώνουν η Creta Farms και η ΜΕΒΓΑΛ. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση και αποτελεί την επιτυχημένη κατάληξη προσπαθειών που ξεκίνησαν στις αρχές του 2010.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, το προϊόν που δημιουργείται από τον συνδυασμό του γάλακτος και του ελαιολάδου ονομάζεται «Εν Ελλάδι Μεσογειακή». Πρόκειται για τυρί όπου το 50% των ζωικών λιπαρών έχει αντικατασταθεί με ελαιόλαδο, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη όσων αναζητούν ισορροπημένη διατροφή με χαμηλότερα ζωικά λιπαρά. Η «Εν Ελλάδι Μεσογειακή» παράγεται με 11% ελαιόλαδο και ελληνικό ημιάπαχο αιγοπρόβειο γάλα (90% πρόβειο και 10% γίδινο), ακολουθώντας διαδικασία παραγωγής ανάλογη της παραδοσιακής. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Creta Farms αποκτά πλέον ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων, καθώς υπερβαίνει την κατηγορία των αλλαντικών και εισέρχεται και στον ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό κλάδο των τυροκομικών προϊόντων.

«Οραμά μας αποτελεί να αντικαταστήσουμε το ζωικό λίπος με ελαιόλαδο σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες τροφίμων, ώστε το ελαιόλαδο να μπει σε προϊόντα καθημερινότητας, προσφέροντας γευστική απόλαυση, με καλύτερα, όμως, λιπαρά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Creta Farms κ. Εμμ. Δομαζάκης. Στις προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία και τον μελλοντικό σχεδιασμό αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Κ. Δομαζάκης. Σύμφωνα με τον κ. Κ. Δομαζάκη, στόχος της εταιρείας, με την είσοδό της στην κατηγορία των τυριών, είναι να επαναλάβει το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης με αυτό που εφαρμόζει στην κατηγορία των αλλαντικών, αλλά και να δραστηριοποιηθεί στις κατηγορίες των ντόπιων τυριών κάθε χώρας. Η Creta Farms έχει ήδη παρουσία στις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Αυστραλία και την Ιταλία, ενώ εντός του 2012 θα εισέλθει στις αγορές της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Λεττονίας και της Λιθουανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή