ΔΗΚΤΗΣ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομιλία του Joseph Stiglitz για την κρίση σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Joseph Ε. Stiglitz. Ο καθηγητής Stiglitz, κάτοχος του βραβείου Νομπέλ, θα μιλήσει για την κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά ευρύτερα για την Ευρωζώνη η παρέμβασή του αναμένεται με ενδιαφέρον. Ο κ. Stiglitz θα μιλήσει, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η ομιλία του έχει θέμα: «Η κρίση του χρέους στην Ευρωζώνη και προτεινόμενες λύσεις».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola 3Ε Δημήτρης Λόης θα κηρύξει την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουλίου. Η μεγαλύτερη εταιρεία του Χρηματιστηρίου βάσει κεφαλαιοποίησης συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια κεφαλαιαγορά. Να θυμίσουμε ότι η χρηματιστηριακή πρεμιέρα στην Αθήνα της Coca Cola 3Ε έγινε στις 15 Ιουλίου 1991, ενώ η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969.

Μητρώο συμβάσεων

Υστερα από αρκετά χρόνια αναμονής, το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, στο οποίο θα καταχωρίζονται όλα τα αιτήματα των φορέων του δημοσίου τομέα, καθώς και όλες οι δημόσιες συμβάσεις μετά την υπογραφή τους αλλά πριν από την εκτέλεση οποιασδήποτε δαπάνης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής του. Στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται ότι από την 1η/9/2011 το μητρώο θα λειτουργεί για τα αιτήματα και τις συμβάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ από την 1η/10/2011 θα ενταχθούν σε αυτό τα αιτήματα και οι συμβάσεις των λοιπών φορέων του δημοσίου τομέα. Εάν πραγματικά λειτουργήσει, τότε είναι πιθανό μια από τις βασικές «πληγές» της ελληνικής οικονομίας να κλείσει.

Ridenco

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση προληπτικών μέτρων της Ridenco. Χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε προσωρινά την αναστολή των ατομικών διώξεων, καθώς και κάθε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης κατ’ αυτής ως εγγυήτριας, για απαιτήσεις πιστωτών κατά της θυγατρικής εταιρείας Ridenco Commercial.

Οι προδιαγραφές για τουριστικές κατοικίες

Οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, το νέο τουριστικό προϊόν που φέρνει -σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις- το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θα έχουν ελάχιστο εμβαδόν 100 τ.μ. ενώ τα στεγασμένα πάρκινγκ, οι ημιυπαίθριοι χώροι και τα υπόγεια των οποίων η οροφή υπερβαίνει τα 80 εκατοστά από το έδαφος προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης. Από το πολυνομοσχέδιο απαλείφθηκε το σχέδιο δημιουργίας και Condo Hotels, το οποίο υπήρχε στο πρώτο σχέδιο που είχε συνταχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Συμφωνία ΟΛΠ – MSC για υπηρεσίες μεταφόρτωσης

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και η διεθνής εταιρεία θαλασσίων μεταφορών MSC για την εξυπηρέτηση του μεταφορικού έργου της από τις εγκαταστάσεις του προβλήτα Ι του ΟΛΠ. Η συμφωνία, μετά και τη συνυπογραφή της φιλικής διευθέτησης ορισμένων θεμάτων μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco), θα έχει 5ετή διάρκεια, με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2012 με αυτόματη ανανέωση για μία ακόμα 5ετία. Η συμφωνία με την ΜSC αφορά μόνο υπηρεσίες transhipment (μεταφόρτωσης). Η συμφωνία αυτή έχει για τον ΟΛΠ ιδιαίτερη σημασία, καθώς η MSC αποτελεί επίσης έναν από τους 3 μεγαλύτερους πελάτες του οργανισμού και στον χώρο της κρουαζιέρας, καλύπτοντας το 18% της κίνησης στον Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή