Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ

Η μετοχή του ΟΤΕ συγκέντρωσε τα βλέμματα των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση επιπλέον του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στην Deutsche Telekom. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό της D.T. ανέρχεται πλέον στο 40,00000008% από 30,0000002% με τη μεταβίβαση πακέτου ύψους 49.015.038 μετοχών του ΟΤΕ στην τιμή των 7,99 ευρώ ανά μετοχή και με το συνολικό ύψος της πράξης να διαμορφώνεται στα 391,63 εκατ. ευρώ.

ΜΙG Real Εstate

Εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 9,19% κατέγραψε η μετοχή της MIG Real Estate στη διάρκεια της δεύτερης χρηματιστηριακής εβδομάδας του Ιουλίου. Η θυγατρική του ομίλου της MIG προσδοκά σε περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς και των οικονομικών της μεγεθών λόγω της αξιοποίησης ακινήτων εντός και εκτός Ελλάδας. Η τάση το επόμενο διάστημα στο real estate είναι οι εταιρείες του κλάδου να εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές ακινήτων λόγω της κρίσης και να πραγματοποιούν περαιτέρω επενδύσεις.

Sprider Stores

Η καθίζηση της εγχώριας ζήτησης και στην αγορά ενδύματος έχει προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς στις εταιρείες του κλάδου. Η μετοχή της Sprider Stores του ομίλου Χατζηιωάννου υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 23,53%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εισηγμένη το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης εμφάνισε ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 6,16 δισ. ευρώ έναντι κερδών 206.000 ευρώ που είχε εμφανίσει την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2010.

ΑΓΕΤ Ηρακλής

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της ΑΓΕΤ Ηρακλής, καθώς σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε κέρδη 5,26%. Η δεύτερη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία της χώρας έχει ενισχύσει το εξαγωγικό της προφίλ προκειμένου να περιορίσει την κατακόρυφη πτώση ζήτησης τσιμέντου λόγω της εγχώριας ύφεσης που πλήττει τον οικοδομικό κλάδο. Ταυτόχρονα, η διοίκηση προχώρησε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στη Λυκόβρυση Αττικής και έχει ήδη μετεγκατασταθεί σε νέα γραφεία στα ανατολικά του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή