Σύντομα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

310 εκατ. ευρώ δάνειο στη ΔΕΗ

Το ποσό των 310 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη ΔΕΗ, για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση χορηγείται για επενδύσεις σε υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και για την ενίσχυση, επέκταση και βελτίωση της απόδοσης των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού στο σύνολο της χώρας.

Από τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ, 150 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη και 160 εκατ. ευρώ για την επέκταση και ενίσχυση των ελληνικών δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο το φάσμα από την υψηλή τάση των 400kV έως τις χαμηλές τάσεις.

Creta Farms

Στην κατηγορία τυριού εισέρχεται η Creta Farms, η οποία εξελίσσεται έτσι από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων. Η νέα κατηγορία τροφίμων, στην οποία εισέρχεται η Creta Farms, επιλέχθηκε γιατί προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης: έχει μέγεθος ισοδύναμο με αυτό της αγοράς των αλλαντικών και σχεδόν καθημερινή συχνότητα κατανάλωσης. Με την Εν Ελλάδι Μεσογειακή, η συνολική αγορά στην οποία μέχρι σήμερα απευθύνεται η εταιρεία διπλασιάζεται.

Η Εν Ελλάδι Μεσογειακή είναι αποτέλεσμα του κοινού εγχειρήματος που ξεκίνησε η Creta Farms με τη ΜΕΒΓΑΛ.

«Για πρώτη φορά, στην πλέον δημοφιλή κατηγορία τυριού στην Ελλάδα, διατίθεται στην αγορά ένα προϊόν βασισμένο στη μοναδική συνταγή Εν Ελλάδι, όπου το 50% των ζωικών λιπαρών έχει αντικατασταθεί με ελαιόλαδο», τονίζει η διοίκηση της εταιρείας.

Μotor Οil

Η Motor Oil ανακοίνωσε ότι η αποπληρωμή της τελικής δόσης, ποσού 70 εκατ. ευρώ κοινού ομολογιακού δανείου αρχικού ποσού 250 εκατ. ευρώ, παρετάθη κατά δύο έτη.

Η εξόφληση των 70 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, με την τελευταία τον Ιούλιο 2013. Το ομολογιακό δάνειο είχε συναφθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας της περιόδου 2003-2005 που αφορούσε την κατασκευή του συγκροτήματος υδρογονοπυρόλυσης με συντονίστρια τράπεζα τη Citibank International ΡLC.

Εxpert

Δεκτή έγινε η αίτηση της Expert Ελλάς, βασικού μετόχου της Εικόνα Ηχος, για υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής) από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτου, διατάχθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής και ορίστηκε μεσολαβητής, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 3588/ 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή