ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημασία της φετινής ετήσιας έκδοσης «Eurocharity Yearbook 2010» δεν έγκειται μόνο στην εμβέλεια, την εγκυρότητα και την αρτιότητα των περιεχομένων της, αλλά κυρίως στην επιλογή του θέματος στο οποίο είναι αφιερωμένη: «The future of Responsible Ιnvesting».

Γιατί η βιώσιμη και υπεύθυνη επένδυση μπορεί μεν «να εξελίσσεται σε μια από τις κυρίαρχες τάσεις για τα επόμενα χρόνια», όπως αναφέρει στην εισαγωγή του -στην αγγλική γλώσσα αυτή τη φορά η έκδοση- ο διευθύνων εταίρος της Eurocharity κ. Μιχάλης Σπανός, ωστόσο, όπως καταδεικνύει και η σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικής Καινοτομίας, στη χώρα μας όχι μόνο εισήχθη με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά και τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κατάσταση υπανάπτυξης…

Η προστιθέμενη αξία του φετινού λευκώματος είναι ότι, μέσα από τις απόψεις, τις τάσεις, τις έρευνες, τις δράσεις, τους δείκτες, τις καλές πρακτικές, τη μελέτη περιπτώσεων και τις πληροφορίες σε παγκόσμια κλίμακα που παρουσιάζει, μπορεί πλέον ο ενδιαφερόμενος συμμέτοχος να γνωρίζει πού βρίσκεται «η σωστή ισορροπία ανάμεσα στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, στην υγιή οικονομική ανταπόδοση, στη διαφάνεια και ποιες οι επιπτώσεις τους», όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Eurocharity κ. Πίτερ Μ. Χέιλμαν.

Η διεθνής εμβέλεια του λευκώματος υπογραμμίζεται και από τη συμμετοχή 29 διακεκριμένων συγγραφέων από όλο τον κόσμο, όπως και με τον πρόλογο του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και εκτελεστικού διευθυντή του United Nations Environment Programme, δρος Achim Steiner, με το ενημερωτικό άρθρο της Ευρωπαίας επιτρόπου για την Κλιματική Αλλαγή κ. Connie Hedegaard, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους σχεδόν τους κλάδους – ναυτιλία, αλουμίνιο, ασφάλειες, διύλιση πετρελαίου, ενέργεια, επαγγελματικός καθαρισμός, Engineering Procurement and Construction (EPIC), καπνά, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, λιανεμπόριο, Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τράπεζες, φαρμακοβιομηχανίες.

Η φετινή έκδοση, που παρουσιάσθηκε με ιδιαίτερη εκδήλωση στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου στην Αθήνα στις 5 Ιουλίου 2011, αποτελεί δεξαμενή γνώσης και πληροφόρησης για το συγκεκριμένο θέμα. Παρουσιάστηκε επίσης και στη Λευκωσία κατά τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα παρουσιασθεί και στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή