Εν συντομια

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 100% θυγατρικής αγόρασε η Σιδενόρ

Το 100% της θυγατρικής της στην ΠΓΔΜ απόκτησε η Σιδενόρ στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου για ισχυροποίηση της παρουσίας του στη βαλκανική αγορά. Πιο συγκεκριμένα η Σιδενόρ γνωστοποίησε χθες την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι τώρα κατά 75% θυγατρικής της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με την επωνυμία «DOJRAN STEEL». Οι εγκαταστάσεις της DOJRAN STEEL βρίσκονται στο Νίκολιτς των Σκοπίων, περίπου 80 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνουν έλαστρο επιμήκων προϊόντων χάλυβα, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 200.000 τόνων, μονάδα παραγωγής πλεγμάτων, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 20.000 τόνων, καθώς και μονάδα παραγωγής ηλεκτροσυγκολλητών δικτυωμάτων, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 10.000 τόνων. Οι πωλήσεις της DOJRAN STEEL καλύπτουν τις ανάγκες των γεωγραφικών αγορών της ΠΓΔΜ, του Κοσόβου και της Αλβανίας σε προϊόντα οπλισμού σκυροδέματος, ενώ η στρατηγικά επιλεγμένη τοποθεσία του εργοστασίου εξασφαλίζει ευνοϊκές συνθήκες εισαγωγής πρώτων υλών και πώλησης ετοίμων προϊόντων, με χαμηλό μεταφορικό κόστος.

Βραβεία απέσπασε ο ξενοδοχειακός όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη από το περιοδικό Cond Nast Traveller. Ειδικότερα, το Eva Palace αναδείχθηκε κορυφαίο σε βαθμολογία» στην κατηγορία «Ξενοδοχεία Ιονίου», το Lakopetra Beach κορυφαίο Family Hotel, το Olympia Riviera Thalasso κορυφαίο Spa Hotel, το Corfu Imperial δημοφιλέστερο στην κατηγορία «Ξενοδοχεία Ιονίου», το Larissa Imperial δημοφιλέστερο στην κατηγορία «Ξενοδοχεία Κεντρικής Ελλάδας» και το Μakedonia Palace δημοφιλέστερο» στην κατηγορία «Ξενοδοχεία Βόρειας Ελλάδας».

Ενίσχυση θυγατρικής της «Ελτον» στη Σερβία

Με ποσό 500.000 ευρώ θα ενισχύσει τη θυγατρική της στη Σερβία η εισηγμένη «Ελτον Χημικά». Οπως ενημέρωσε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, η «Ελτον» αποφάσισε την παροχή εγγύησης υπέρ της θυγατρικής εταιρείας στη Σερβία Elton Corporation Doo. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «Ελτον Χημικά» παρέχει εγγύηση μισού εκατομμυρίου ευρώ, με σκοπό τη χορήγηση πίστωσης κεφαλαίου κίνησης από τη Unicredit Bank Serbia δυνάμει σύμβασης που θα συνάψει η θυγατρική εταιρεία. Σε ό, τι αφορά τα αποτελέσματα μετά τους φόρους της μητρικής για το α΄ τρίμηνο, καταγράφηκε αύξηση κερδών 68,65% στον όμιλο και 58,14% στη μητρική σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2010. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου «Ελτον» το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθε σε 18,98 εκατ. ευρώ από 17,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο 2010, σημειώνοντας αύξηση 6,87%.

Νέο κατάστημα H&M στο εμπορικό κέντρο Αvenue

Διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά η σουηδική αλυσίδα Η&Μ, ανοίγoντας ένα νέο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Avenue, όπου ήδη έχει παρουσία, και στοχεύοντας αυτή τη φορά στους νεότερους καταναλωτές και στις μέλλουσες μαμάδες. Το νέο κατάστημα θα ανοίξει στις 5 Αυγούστου, ενώ στις 20 Αυγούστου θα ανανεωθεί και το ήδη υπάρχον κατάστημα της αλυσίδας, το οποίο διαθέτει ανδρικά και γυναικεία είδη. Εκτός της Αθήνας, η Η&Μ έχει παρουσία σε 4 ακόμη πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή και Ρόδο) ελέγχοντας δίκτυο 22 καταστημάτων.

Αύξηση κερδοφορίας για Entersoft το α΄ εξάμηνο

Κάμψη εσόδων και αύξηση κερδών παρουσίασε το α΄ εξάμηνο η Entersoft. Η εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν επίσης κάμψη κατά 6,7% και ανήλθαν σε 0,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν άνοδο κατά 20% στα 0,7 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε διαθέσιμα ύψους 1,22 εκατ. ευρώ, έναντι των αντίστοιχων περυσινών 1,04 εκατ. ευρώ, και μηδενικό δανεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή