«Θα πληρώσουμε μόνο αν μας πληρώσει το Alter»

«Θα πληρώσουμε μόνο αν μας πληρώσει το Alter»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό της μήνυμα στέλνει η Leo Burnett μετά το μεγάλο άνοιγμα που της άφησε το Alter. Ο αντιπρόεδρος του ομίλου Publicis, που ελέγχει τη Leo Burnett, ο οποίος επιφορτίστηκε να λύσει το πρόβλημα της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου στην Ελλάδα, κ. Ματίας Εμεριχ, σε συνέντευξή του προς το περιοδικό «adbusiness», αναφέρει ότι ο όμιλος Publicis δεν προτίθεται να εξοφλήσει επιταγές της Leo Burnett Hellas, οι οποίες έχουν περιέλθει στις πιστώτριες τράπεζες του Alter. «Θα αρνηθούμε να καλύψουμε τις επιταγές, καθώς θεωρούμε πως η σχέση με το Alter τελεί υπό την αρχή της αναβλητικής αίρεσης. Θα καταβάλουμε το ποσό που χρωστάμε εάν και εφόσον πληρωθούμε από το Αlter».

Ο ίδιος στη συνέντευξή του ανέφερε ότι η μητρική εταιρεία κατάλαβε αργά το παιχνίδι που είχε στηθεί στη χώρα μας. «Θυμίζουν δόλιες κομπίνες, πρωτόλειες και παλαιομοδίτικες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δημιουργείται μια «φούσκα» χρέους που σχεδόν πάντοτε ακολουθείται από την πτώχευση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Εμεριχ, οι συμβάσεις της Leo Burnett με το Alter και τις εταιρείες Modern Times και Τerra προκάλεσαν απαιτήσεις της πρώτης από το Alter ύψους 24 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, δημιούργησαν υποχρεώσεις της Leo Burnett προς τις Modern Times και Terra υψους 22 εκατ. ευρώ. Οι επιταγές δε που εκδόθηκαν από τη Leo Burnett προς τις δύο επιχειρήσεις με τη γνωστή διαδικασία της μετακύλισης, κατέληξαν στις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες και απαιτούν την εξόφλησή τους. Ο κ. Εμεριχ, ωστόσο, αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι ίδιες αυτές τράπεζες γνώριζαν την υπόθεση Alter και το βουνό χρέους που το κανάλι είχε προκαλέσει. «Εμείς δεν είμαστε χρεώστες, αλλά ενδιάμεσοι μεταξύ του σταθμού (Alter) και των εταιρειών παραγωγής (Modern Times, Τerra)», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Εμεριχ σχεδόν παραδέχεται ότι η Leo Burnett δεν πρόκειται να πληρωθεί από το Alter. «Ποιος πιστεύει, αλήθεια, πως το Alter θα πληρώσει μεγάλο μέρος του χρέους που έχει, ύψους 400 εκατ. ευρώ;», αναρωτιέται, απαντώντας ο ίδιος ότι «εγώ, τουλάχιστον, δεν μπορώ να δω πώς θα μπορέσει να το κάνει…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή