Μειωμένη η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος

Μειωμένη η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κατά 8,32% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 σημείωσε τον Ιούνιο του 2011 η καθαρή ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα. Αιτίες είναι αφ’ ενός η μείωση της οικιακής κατανάλωσης λόγω οικονομικής κρίσης και αφ’ ετέρου οι διακοπές της ηλεκτροδότησης, ως συνέπεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον προηγούμενο μήνα.

Το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2011 παρατηρείται επίσης μείωση της ζήτησης κατά 2,34% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), η ζήτηση τον Ιούνιο ανήλθε σε 4.102.007 μεγαβατώρες, με τη μεγαλύτερη μείωση (9,07%) να παρατηρείται στην οικιακή κατανάλωση.

Μείωση, παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, η συμμετοχή του λιγνίτη και του πετρελαίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η λιγνιτική παραγωγή μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 21,15% και η παραγωγή από πετρέλαιο κατά 77,98%. Η συμβολή των σταθμών συμπαραγωγής ηλεκτρισμού θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) είναι σημαντική, με την παραγωγή από φυσικό αέριο να έχει αυξηθεί κατά 65,16%, ενώ η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 κατά 30,31%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή