Στη Σαράντης το σήμα TOPSTAR αντί 4 εκατ.

Στη Σαράντης το σήμα TOPSTAR αντί 4 εκατ.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφήσυμβολαίου για την εξαγορά του σερβικού σήματος οικιακής χρήσης TOPSTAR έναντι 4,025 εκατ. ευρώ προέβη ο όμιλος Σαράντης την Τρίτη, επιθυμώντας να καταστεί μια από τις ηγετικές εταιρείες διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην περιοχή. Η διοίκηση εκτιμά ότι η παραπάνω εξαγορά θα συνεισφέρει ποσοστό 16% στη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου μετά τις συνέργειες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σαράντης στο χρηματιστήριο, το σερβικό σήμα οικιακής χρήσης ΤΟΡSΤΑR δραστηριοποιείται στην κατηγορία εργαλείων – μέσων καθαρισμού για το νοικοκυριό και η προϊοντική γκάμα του περιλαμβάνει σκούπες, σφουγγαράκια, σφουγγαρίστρες, συρματάκια, γάντια, σακούλες σκουπιδιών κ.λπ. Επιπρόσθετα, το TOPSTAR έχει παρουσία και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου ο όμιλος Σαράντη διατηρεί εξαγωγική δραστηριότητα.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην κατηγορία εργαλείων – μέσων καθαρισμού, στην οποία πρόσφατα διείσδυσε μέσω της εξαγοράς της ουγγρικής DOMET, αποτελεί ευκαιρία, δεδομένου ότι αφενός η εν λόγω κατηγορία έχει μεγάλη συμμετοχή στην αγορά στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος και αφετέρου οι διεθνείς καταναλωτικές εταιρείες και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη αγορά.

Τα προϊόντα TOPSTAR κατέγραψαν πωλήσεις ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της παρελθούσης οικονομικής χρήσης. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο όμιλος Σαράντη αποκτά ένα προϊόν με ομοιογενές αντικείμενο εργασιών, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη σημαντικών συνεργειών. Επιπρόσθετα, η εν λόγω εξαγορά ενδυναμώνει την παρουσία του στη σερβική αγορά, αποκτώντας κρίσιμη μάζα πωλήσεων. Παράλληλα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί στην κατηγορία των εργαλείων – μέσων καθαρισμού στις χώρες που δραστηριοποιείται, γεγονός που εξυπηρετεί τον στόχο της διοίκησης για περαιτέρω ενίσχυση του ομίλου στην Ανατολική Ευρώπη. Πτώση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά 35,5%, στα 1,96 εκατ. ευρώ, εμφάνισε ο όμιλος Σαράντης, το α΄ τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή