Εν συντομια

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα συνταξιοδοτικά από την International Life

Με 2 νέα και ευέλικτα συνταξιοδοτικά προϊόντα ενισχύει το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο ο όμιλος International Life, με στόχο να δώσει τη δική του λύση στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί αναφορικά με το μέλλον των συντάξεων στη χώρα μας.

Το πρώτο πρόγραμμα, το Inlife Εφάπαξ απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να εξασφαλίσουν εγγυημένο εισόδημα στο μέλλον και παρέχει εφάπαξ κεφάλαιο στη λήξη με το ανώτατο τεχνικό επιτόκιο της αγοράς, που σήμερα είναι 3,35%. Λειτουργεί με εφάπαξ ασφάλιστρο και παρέχει επίσης δυνατότητα έκτακτων καταβολών, ενώ το βασικό του πλεονέκτημα είναι η εγγύηση που προσφέρει στην αποταμίευση.

Το δεύτερο πρόγραμμα, το Inlife Προνομιακή Σύνταξη, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους τωρινούς και μελλοντικούς πελάτες της εταιρείας, αποτελεί ένα καινοτόμο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μηνιαίας καταβολής, με βασικό του χαρακτηριστικό τη συστηματική αποταμίευση, που λειτουργεί με μεγάλη ευελιξία και διαφάνεια. Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ικανού κεφαλαίου σύνταξης για τον ασφαλισμένο στη λήξη με περιοδικές και έκτακτες καταβολές.

Επτά ομάδες φοιτητών που προέρχονται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα συμμετάσχουν στον 1ο διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia, που αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Οι επτά ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής, που θα ξεχωρίζει όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Ανακύκλωση από Coca-Cola

Πρωτοπόρος στη σύσταση οργανισμών ανάκτησης συσκευασιών που συλλέγουν, ανακυκλώνουν και επαναφέρουν σε χρησιμοποιήσιμη μορφή απορρίμματα συσκευασιών σε 19 χώρες δραστηριοποίησής της αναδείχθηκε η Coca-Cola Τρία Εψιλον. Υπολογίζεται ότι περίπου 79.000 τόνοι φιαλών PET από προϊόντα της Coca-Cola Τρία Εψιλον ανακυκλώθηκαν το 2010. Ο απώτερος στόχος της εταιρείας, η οποία κατά το 2010 έκανε επένδυση ύψους 42 εκατ. ευρώ για την ανάκτηση συσκευασιών, είναι να ολοκληρώσει έναν κύκλο ανακύκλωσης, όπου οι χρησιμοποιημένες συσκευασίες θα μετατρέπονται σε νέες. Στην Αυστρία, η εταιρεία είναι συνιδιοκτήτρια ενός εργοστασίου ανακύκλωσης φιαλών, το οποίο ανακυκλώνει έως και 570 εκατομμύρια φιάλες ετησίως. Συνολικά, το ποσοστό φιαλών PET που συλλέχθηκαν στην Ευρώπη το προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 6,5% και ο αριθμός των ανακτημένων φιαλών έφτασε το 1,45 εκατ. τόνους.

Ανάκληση 341 Toyota Yaris με πρόβλημα στον αερόσακο

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Toyota Yaris διενεργεί η Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ. Η ανάκληση αφορά 341 οχήματα γαλλικής παραγωγής από 12 Απριλίου 2010 έως 4 Ιανουαρίου 2011, σε ορισμένα από τα οποία, λόγω μη σωστής εγκατάστασης της επένδυσης της μπροστινής κολόνας (A-pillar), υπάρχει πιθανότητα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου κουρτίνας, η εν λόγω επένδυση να αποκολληθεί. Μέχρι σήμερα, στην ευρωπαϊκή αγορά, η Toyota δεν έχει καταγράψει οποιοδήποτε ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210-28.08.000 (ώρες λειτουργίας από 9 π. μ. έως 5 μ. μ.).

Συμβουλές από British για πτήσεις με παιδιά

Λίστα με τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τις οικογένειες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά αυτό το καλοκαίρι ετοίμασε η British Airways. Οι συμβουλές της αεροπορικής εταιρείας έχουν ως εξής:

– Εάν επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας στην πτήση το δικό σας παιδικό κάθισμα, βεβαιωθείτε ότι πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την αεροπορική εταιρεία.

– Πάρτε μαζί σας ένα μικρότερο πτυσσόμενο παιδικό καρότσι ώστε να μπορέσετε να το τοποθετήσετε στο ντουλάπι καμπίνας, γιατί τα κανονικού μεγέθους παιδικά καρότσια συνήθως μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στον χώρο αποσκευών.

– Εχετε μαζί το αγαπημένο αρκουδάκι, μαξιλαράκι ή κουβερτάκι του παιδιού για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί πιο εύκολα και να αισθάνεται πιο άνετα.

– Παρ’ όλο που η επίσκεψη στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν επιτρέπεται πλέον, τα μέλη του πληρώματος συνήθως μπορούν να κανονίσουν μία επίσκεψη σ’ αυτό για τα παιδιά μετά την προσγείωση.

– Εάν ταξιδέψετε σε προορισμό με μεγάλη διαφορά ώρας, προσπαθήστε να διαθέσετε δύο ημέρες κατά την επιστροφή σας για να δώσετε στα παιδιά τον χρόνο να προσαρμοστούν στην τοπική ώρα και την καθημερινότητά τους, πριν επιστρέψουν στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή