Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca Cola

Η πρώτη σε κεφαλαιοποίηση (6,8 δισ. ευρώ) εισηγμένη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συμπλήρωσε αυτή την εβδομάδα 20 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια αγορά. Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό για την Coca Cola, καθώς πάνω από 3,5 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συναλλαγών. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Λόης σε εκδήλωση στο Χ.Α. διατύπωσε τις ενστάσεις της εταιρείας για τη φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει τον κλάδο των αναψυκτικών.

Μυτιληναίος

Εβδομαδιαία κέρδη 12,98% κατέγραψε η μετοχή του Μυτιληναίου την προτελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Ιουλίου. Ο όμιλος την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε άδεια για τη δημιουργία αιολικών πάρκων ισχύος 330 μεγαβάτ στην Ικαρία, με την παράλληλη διασύνδεσή τους υποβρυχίως με την ηπειρωτική Ελλάδα. Το ύψος του προϋπολογισμού υπερβαίνει σύμφωνα με την πρόταση τα 700 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η διοίκηση του ομίλου ενισχύει το εξαγωγικό της προφίλ στη Μ. Ανατολή μέσω της θυγατρικής της ΜΕΤΚΑ.

ΑΝΕΚ Lines

Κλυδωνίζεται ο ακτοπλοϊκός κλάδος της χώρας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαφόρων συντεχνιών που πλήττουν τον τουρισμό στην καρδιά του καλοκαιριού. Ολες οι εισηγμένες του κλάδου είναι ζημιογόνες λόγω της ανόδου του πετρελαίου αλλά και της χαμηλής πληρότητας. Η μετοχή της ΑΝΕΚ Lines υπέστη απώλειες 5,56% αυτή την εβδομάδα. Η διοίκηση της χανιώτικης εταιρείας έχει προχωρήσει σε εκπτώσεις τιμών και προσφορές για τους επιβάτες των πλοίων της με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς.

Κleemann Ηellas

Εβδομαδιαία κέρδη 7,21% κατέγραψε η μετοχή της Kleemann Hellas στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα για την επιχείρηση με έδρα το Κιλκίς, είναι η αυξημένη εξωστρέφεια που έχει παρουσιάσει όλα τα χρόνια λειτουργίας της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επιχείρηση συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκοσμίως στο κλάδο των ανελκυστήρων με παρουσία σε τρεις ηπείρους. Στόχος της διοίκησης η ενδυνάμωση της παρουσίας της στις αγορές των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή