Πυλώνες για Eurobank η εταιρική διακυβέρνηση και η υπευθυνότητα

Πυλώνες για Eurobank η εταιρική διακυβέρνηση και η υπευθυνότητα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σημαντικό κεφάλαιο του Ετήσιου Απολογισμού 2010 του ομίλου Eurobank EFG είναι αφιερωμένο στην Εταιρική Διακυβέρνηση και στην Εταιρική Υπευθυνότητα, στην οποία και εστιάζει με τρεις άξονες: την ικανοποίηση των πελατών του, την ανάπτυξη των εργαζόμενων του και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Πέρα από τον «Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης» που ήδη εφαρμόζει, το πλέον πρόσφατο επίτευγμα για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της λειτουργικότητας του Δ.Σ. είναι η κατά δύο άτομα αύξηση του αριθμού ανεξαρτήτων εκτελεστικών μελών του, όπως την ενέκρινε στις 10 Ιανουαρίου 2011 η έκτακτη γενική συνέλευση.

Ετσι, το Δ.Σ. της Eurobank EFG αποτελείται σήμερα από πέντε εκτελεστικά μέλη και 12 μη εκτελεστικά, από τα οποία τα τέσσερα είναι ανεξάρτητα. Ο πρόεδρος της τράπεζας είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ενώ είναι διακριτά και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου.

Το 2010, με στόχο την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική αγορά εργασίας. Η εκπαίδευση -και μάλιστα η στοχευμένη εκπαίδευση- αποτέλεσε μοχλό για την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, το 2010 στην Ελλάδα εκπαιδεύθηκαν 9.594 άτομα ενώ, για την ανάπτυξη στελεχών, πραγματοποιήθηκαν προγράμματα ατομικής ανάπτυξης, όπως και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ALBA, Harvard Business Publishing, Insead κ.α.) αλλά και μέσω e-learning.

Για 8η συνεχή χρονιά η Eurobank συνεχίζει την προσφορά της στην Παιδεία με τη βράβευση συνολικά 9.411 αριστούχων αποφοίτων Λυκείου, εκ των οποίων οι 1.282 βραβεύθηκαν το 2010. Στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην εναρμόνιση του Ομίλου με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) ενώ, για δεύτερη συνεχή χρονιά του απενεμήθη και το Εθνικό Βραβείο EMAS Awards 2010 για την κατηγορία των Μεγάλων Επιχειρήσεων και στη θεματική ενότητα «Αποδοτικότητα Πόρων».

Ιδιαίτερη απήχηση έχουν και οι επαναλαμβανόμενες εκστρατείες της Eurobank EFG σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ «Δώσε νόημα στα σκουπίδια – Τίποτα δεν πάει χαμένο» για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, για μια από τις οποίες τους απενεμήθη και το βραβείο «Οικόπολις 2010».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή