Συντομα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κεφαλαίου σχεδιάζει η «Βωβός»

Τη δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέσα στους επόμενους 12 μήνες, κατόπιν σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική». Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν έως 22.620.000 νέες μετοχές (2 νέες προς 3 παλαιές), χωρίς να έχει οριστεί η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων και χωρίς οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας να έχουν δεσμευθεί για τη στάση που θα κρατήσουν. Η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πρόοδο της επένδυσης της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό, σημειώνοντας το ενδιαφέρον των τραπεζών για χρηματοδότηση, αλλά και επαφές με ξένους οίκους για την πώληση της επένδυσης, ενώ ζήτηση υπάρχει και για άλλα ακίνητα της εταιρείας.

Αυτότο καλοκαίρι, η Olympic Air δίνει την ευκαιρία στο επιβατικό κοινό να ταξιδέψει με προνομιακές τιμές στους Weekendair προορισμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Οι προορισμοί εσωτερικού αυτής της εβδομάδας στους οποίους ισχύει ο χαμηλός ναύλος του προγράμματος Weekendair είναι: Αλεξανδρούπολη και Σάμος (από και προς Αθήνα), Χανιά και Μυτιλήνη (από και προς Θεσσαλονίκη).

Πώληση κτιρίου από την Trastor έναντι 14,51 εκατ. ευρώ

Στην πώληση ακινήτου ιδιοκτησίας της στην οδό Κοραή 5, Αθήνα προχώρησε η Trastor, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για εξαώροφο διατηρητέο κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.411 τ.μ. Το τίμημα ανήλθε σε 14,51 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 14.501.697 ευρώ. Από την πώληση αυτή η Trastor ΑΕΕΑΠ πραγματοποίησε κέρδος ύψους 9.857.897 ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 9.849.594 ευρώ έχουν ήδη συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της εταιρείας, μέσω αναπροσαρμογών στην εύλογη αξία, ενώ κέρδος ύψους 8.303 ευρώ θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2011.

Θετικοί σε ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών είναι οι ξενοδόχοι

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την εισαγωγή του θεσμού της τουριστικής κατοικίας ως «εργαλείου» τουριστικής ανάπτυξης δημοσιοποίησε, χθες, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ποσοστό 48% του συνόλου των ξενοδόχων απάντησε θετικά αλλά με όρους και προϋποθέσεις στη θεσμοθέτησή της. Ποσοστό 29% πιστεύει ότι πρέπει να συνδεθεί η τουριστική κατοικία με ευνοϊκό καθεστώς δόμησης χωρίς προϋποθέσεις, ενώ ποσοστό 24% είναι αρνητικό στην πριμοδότησή της με πολεοδομικά κίνητρα. Ποσοστό 65% των ξενοδόχων κρίνει ότι η τουριστική κατοικία δεν πρέπει να λειτουργήσει ανεξάρτητα, αλλά να συνδεθεί με το ξενοδοχείο ως ένα ολοκληρωμένο σύνολο τουριστικών εγκαταστάσεων, ενώ ποσοστό 35% τάχθηκε υπέρ της ανεξάρτητης μορφής. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό κάλυψης της τουριστικής κατοικίας όταν συνδυάζεται με ξενοδοχειακή εγκατάσταση ποσοστό 39% απάντησε ότι θα πρέπει να είναι κάτω του 20%, ποσοστό 27% απάντησε ότι θα πρέπει να δοθεί ποσοστό μεταξύ 20-30%, ποσοστό 17% από 30-40% και ποσοστό 16% πάνω από 40%. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από 9 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου συμμετείχαν 1.644 μέλη του Επιμελητηρίου (ποσοστό 16,9%).

Αύξηση επιτοκίων από την ΑΤΕbank

Την αυτόματη αναπροσαρμογή των επιτοκίων των καταθετικών λογαριασμών και των δανείων που συνδέονται άμεσα με επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο αυξήθηκε κατά 0,25 της μονάδας ανακοίνωσε η ΑΤΕbank. Τα νέα επιτόκια της Αγροτικής Τράπεζας είναι σε ισχύ από 13 Ιουλίου 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή