Αρχές του 2012 πωλείται το 20% της Finansbank

Αρχές του 2012 πωλείται το 20% της Finansbank

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το πρώτο τρίμηνο του 2012 μετατίθεται η πώληση μεριδίου της Finansbank. Σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters του κ. Temel Guzeloglu, γενικού διευθυντή της τουρκικής τράπεζας, πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας είναι η πώληση του 20% και η διατήρηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στο 75%.

Σύμφωνα με τον κ. Guzeloglu, η τουρκική θυγατρική της Εθνικής θα προχωρήσει «σε δημόσια προσφορά στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, εφόσον οι συνθήκες των αγορών είναι κατάλληλες». Ο ίδιος εκτίμησε ότι αναμένει αύξηση των δανείων για τη Finanksbank το τρέχον έτος, αντίστοιχο με τον στόχο πιστωτικής επέκτασης της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, που έχει προσδιοριστεί στο 25%. Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον κ. Guzeloglu «δεν θα υποχωρήσει» και θα μείνει σταθερή, ενώ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η Finansbank προχωρεί σε πώληση ενός χαρτοφυλακίου με επισφαλή δάνεια ύψους 120 εκατ. ευρώ, έναντι 7,3 εκατ. ευρώ, στην LBT Varlik Yonetimi. Η συμφωνία, όπως αναφέρει το Reuters, προβλέπει και τη συμμετοχή της Finansbank στα έσοδα που θα εισπράξει η LBT Varlik Υonetimi.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης, η πώληση του 20% της Finansbank θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου, ανεβάζοντας τον βασικό δείκτη Core Tier 1 στο 13%. Εκτός από τη Finansbank, η διοίκηση του ομίλου προγραμματίζει και άλλες ενέργειες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας κατά 120 – 150 μονάδες βάσης. Μία από τις επιλογές είναι η ενοποίηση των δραστηριοτήτων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη κάτω από μία ομπρέλα, στοχεύοντας στην ευελιξία, στην επίτευξη συνεργειών και στην αυτόνομη κάθοδο στις αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή