ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογιακά δάνεια 90 εκατ. στον όμιλο της Forthnet

Ο όμιλος Forthnet προχωρεί στη σύναψη δύο μακροπρόθεσμων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ. Η νέα χρηματοδότηση διοργανώθηκε από την Εθνική Τράπεζα και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης του τραπεζικού δανεισμού του ομίλου, συνολικού ύψους 335 εκατ. Τα δάνεια θα εκδοθούν από τις εταιρείες Forthnet A.E. και Forthnet Media Holdings A.E. για ποσά 40 εκατ. και 50 εκατ. αντιστοίχως και αναλήφθηκαν εξ ολοκλήρου από τις τραπεζικές κοινοπραξίες που έχουν χρηματοδοτήσει τις μέχρι σήμερα αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του ομίλου.

Κατόπιν της συμφωνίας αυτής, ο όμιλος Forthnet απελευθερώνει επιπρόσθετη ρευστότητα ώστε να διατηρεί μια ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών του αναγκών και τη διαχείριση των χρηματοοικονομικών του πόρων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Η Ελλάδα και η Εσθονία είναι οι προορισμοί που εμφανίζουν αύξηση αυτή την περίοδο στις αναζητήσεις που γίνονται από τη Βρετανία για πτήσεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Αυτό αποτυπώνεται σε στοιχεία του on o-line Ταξιδιωτικού Οργανισμού Skyscanner. Σχολιάζοντας ο διευθύνων σύμβουλος του Skyscanner, Γκάρεθ Γουίλιαμς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι Βρετανοί ταξιδιώτες περιμένουν ότι θα βουν πολύ καλές ευκαιρίες σε προορισμούς που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα».

Απειλείται η ΝΕΛ με παραπομπή

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη NEL Lines η Γενική Γραμματεία Αιγαίου, η οποία απειλεί την ακτοπλοϊκή εταιρεία με παραπομπή στον εισαγγελέα εφόσον δεν υλοποιήσει όσα έχουν αποφασιστεί για τη δρομολόγηση πλοίων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Με επιστολή του προς τη διοίκηση της εταιρείας, ο γενικός γραμματέας ζητεί την άμεση δρομολόγηση του πλοίου «Θεόφιλος» στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου, στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου και στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι – Αγιος Κήρυκας, σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του ΒΑ Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα.

Διεθνής διάκριση για τη Εurobank EFG Factors

Την πρώτη θέση παγκοσμίως στον τομέα του Διεθνούς Factoring (Εισαγωγικό & Εξαγωγικό) για το έτος 2011 κατέκτησε η Εurobank EFG Factors. Η εταιρεία βρίσκεται, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας μεταξύ των 260 factors μελών της Factors Chain International (FCI). Τη διάκριση αυτή απέσπασε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του 43ου ετήσιου διεθνούς συνεδρίου της Factors Chain International (FCI) που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco τον Ιούνιο. Η αξιολόγηση για την κατάταξη των εταιρειών γίνεται με ψηφοφορία μεταξύ των μελών βάσει ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, όπως η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο ετήσιος τζίρος, η αποτελεσματική διαχείριση του management, η εμπειρία του στελεχών της κ.ά.

Η Eurobank EFG Factors κατάφερε να συγκεντρώσει μια από τις καλύτερες βαθμολογίες στα σαράντα και πλέον χρόνια του θεσμού του διεθνούς οργανισμού της Factors Chain International, ενώ αξιολογήθηκε ως Excellent βάσει των παραπάνω κριτηρίων.

Σταθερές οι τιμές τροφίμων το πρώτο εξάμηνο του 2011

Σταθεροποίηση των τιμών κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2011 στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων διαπιστώνει έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Ο δείκτης τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών παρουσιάζει μία τάση συγκράτησης των τιμών, καθώς παρά την αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 13% από 1/1/2011, ο δείκτης αυξήθηκε μόλις κατά 0,73% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 και 1,38% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010. Ο δείκτης ειδών καθαριότητας και υγιεινής είχε σταθεροποιητική πορεία και πτωτική τάση, καθώς μειώθηκε κατά -0,25% από τον Δεκέμβριο 2011 έως τον Ιούνιο 2011. Η συντριπτική πλειοψηφία των τροφίμων (68%) είχε εξέλιξη τιμής χαμηλότερη από την αύξηση 2% του ΦΠΑ. Χαρακτηριστική της τάσης συγκράτησης είναι η σύγκριση των τιμών του Δεκεμβρίου 2010 με τον Ιούνιο 2011 (διάστημα 7 μηνών). Τα αποτελέσματα δείχνουν το 50% των προϊόντων να μειώνουν ή να κρατούν σταθερή την τιμή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή