Περαιτέρω επέκταση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μέση Ανατολή

Περαιτέρω επέκταση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μέση Ανατολή

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνει με γοργούς ρυθμούς τη δραστηριότητά του στο εξωτερικό ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς το εγχώριο κατασκευαστικό αντικείμενο εμφανίζεται σχεδόν «παγωμένο» τους τελευταίους μήνες. Ο όμιλος ανέλαβε πρόσφατα νέα έργα στο Μπαχρέιν και το Αμπου Ντάμπι, ενώ ίδρυσε και θυγατρική στη Σαουδική Αραβία, διεκδικώντας ήδη έργα και στη μεγαλύτερη οικονομία της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του ομίλου στο εξωτερικό ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 15% περίπου του συνολικού ανεκτέλεστου των 2,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, δεδομένης της πληθώρας των διαγωνισμών στους οποίους συμμετέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αυτήν την περίοδο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αυξηθεί σημαντικά η συνεισφορά των δραστηριοτήτων του εξωτερικού στον τζίρο του ομίλου.

Στο Μπαχρέιν η εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα τέσσερα νέα έργα προϋπολογισμού 106 εκατ. ευρώ. Τα έργα αφορούν σε δύο οικιστικά συγκροτήματα της τάξεως των 23 εκατ. ευρώ έκαστο, στην κατασκευή χώρου στάθμευσης 25 εκατ. ευρώ και σε υπόστεγο προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν. Οσον αφορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η νέα προσθήκη αφορά σε έργο 88 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή του νοσοκομειακού συγκροτήματος Danat Al Emarat στο Αμπου Ντάμπι, για λογαριασμό της εταιρείας Uemedical Services.

Η εταιρεία ανέλαβε και δύο έργα στη Λιβύη, τα οποία προς το παρόν παραμένουν παγωμένα, ωστόσο, όπως διαβεβαιώνεται αρμοδίως, η εισηγμένη δεν υφίσταται καμία απολύτως οικονομική συνέπεια, πέραν βέβαια της μη εκτέλεσης των έργων. Εκτός από τις αγορές της Μέσης Ανατολής, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κινείται ιδιαίτερα επιθετικά και στις αγορές των Βαλκανίων, όπου δημοπρατούνται πλέον αρκετά νέα έργα. Αυτήν την περίοδο, ο ελληνικός όμιλος ολοκληρώνει την κατασκευή του νέου ΙΚΕΑ στη Σόφια, έργο της τάξεως των 27 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκε η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων των Βαλκανίων, του Hermes Park, ύψους 135 εκατ. ευρώ και συνολικής επιφάνειας 250.000 τ.μ. Σε αυτό περιλαμβάνονταν κτίρια γραφείων, αλλά και το The Mall της Σόφιας, που ανήκει σε ελληνικά εφοπλιστικά και μη συμφέροντα. Ταυτόχρονα, αυτήν την περίοδο διεκδικούνται νέα έργα, τόσο στη Βουλγαρία, όσο και σε Ρουμανία, Σερβία και Αλβανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή