Πονοκέφαλο προκαλεί η αύξηση του ΦΠΑ

Πονοκέφαλο προκαλεί η αύξηση του ΦΠΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αγωνία του για το μέλλον του κλάδου σε περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ στην κατηγορία του ανθρακούχου νερού, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού (ΣΕΦΥΜΕΝ) στο υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη σχετική διάταξη που εμφανίζεται στον Εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, τον τελευταίο χρόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωπες με τις σημαντικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο σύνολο της αγοράς. Η αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 13% και η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχουν ήδη οδηγήσει την αγορά του εμφιαλωμένου νερού σε πτώση που κυμαίνεται μεταξύ 15% – 20%, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία -εκτιμήσεις για το 2011. Την ίδια στιγμή η πολιτεία φέρεται να εξετάζει, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο, το ενδεχόμενο να επιβάλει περαιτέρω αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στην κατηγορία του ανθρακούχου νερού, με τη λογική ότι πρόκειται για προϊόν πολυτελείας.

Ωστόσο, για συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών το ανθρακούχο νερό είναι συνδεδεμένο με τη διατήρηση της καλής υγείας και αποτελεί τη μοναδική επιλογή τους για την ικανοποίηση της βασικής τους ανάγκης για νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή