Εκπτώσεις έως 50% από ξενοδοχεία στην αιχμή της σεζόν

Εκπτώσεις έως 50% από ξενοδοχεία στην αιχμή της σεζόν

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν τις προσφορές τους με εκπτώσεις έως και 50%, μέσω εξειδικευμένων διαδικτυακών ταξιδιωτικών γραφείων ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών, ακόμη και τον Αυγουστο. Η μεγάλη πτώση της εγχώριας τουριστικής κίνησης σε προορισμούς της χώρας οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από την ελληνική αγορά έχει οδηγήσει τους ξενοδόχους να προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Αντίθετα, η εισερχόμενη κίνηση τρέχει με έντονα ανοδικούς ρυθμούς. Ετσι, σε δημοφιλείς προορισμούς που εξαρτώνται από ξένες αγορές παρατηρούνται ακόμη και φαινόμενα υπερπληρότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες, γεγονός που είχε να βιώσει η Ελλάδα τουλάχιστον από το 2008.

Δημοφιλής εξειδικευμένος διαδικτυακός τόπος κρατήσεων καταλυμάτων δημοσιοποίησε ένα νέο πακέτο με περισσότερες από 170 προσφορές ξενοδοχείων για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν. Κοινό χαρακτηριστικό των προσφορών είναι ότι η πλειοψηφία τους αφορά εκπτώσεις έως και 50%. Σε ορισμένες περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα αναχώρησης των πελατών όχι υποχρεωτικά το μεσημέρι αλλά έως τις 4 το απόγευμα. Σε άλλες περιπτώσεις πέραν της έκπτωσης στο δωμάτιο προσφέρεται και ένα μπουκάλι κρασί δωρεάν. Οι εκπτώσεις γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στη σεζόν τις οποίες έχει ορίσει το κάθε ξενοδοχείο. Ουσιαστικά, οι προσφορές αυτές λειτουργούν ως ένα χρηματιστήριο ξενοδοχειακών τιμών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους με χαμηλό κόστος και στους ιδιοκτήτες των μονάδων να ενισχύσουν τις πληρότητές τους σε ημερομηνίες που διαπιστώνουν πτώση σε αυτές. Στις εν λόγω προσφορές έχουν πρόσβαση τόσο Ελληνες όσο και ξένοι πελάτες. Οταν υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα δωματίων υπάρχει ειδική επισήμανση.

Ειδικότερα, οι μεγαλύτερες προσφορές καταγράφονται σε ξενοδοχείο με ένα αστέρι στο Φαληράκι της Ρόδου και σε στούντιο στη Χερσόνησο με 11 ευρώ το δωμάτιο. Στούντιο στη Ζάκυνθο, στην Κάρπαθο και στην Κέρκυρα προσφέρουν το δωμάτιο έναντι 12,5 ευρώ. Στην Πάρο προσφέρεται το δωμάτιο σε στούντιο έναντι 13,5 ευρώ και στη Χαλκιδική έναντι 14 ευρώ.

Εναντι 15 ευρώ προσφέρουν στούντιο τα δωμάτιά τους στην Κω, τη Νάξο και την Ιο.

Εκπτώσεις έως 50% κάνουν και 4 αστέρων ξενοδοχεία σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα μονάδα στη Λευκάδα η οποία προσφέρει το δωμάτιο έναντι 30 ευρώ, μονάδα στη Χερσόνησο έναντι 33,5 ευρώ και μονάδα στην Καστοριά έναντι 32,5 ευρώ. Αλλά και στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα χαμηλές αυτήν την περίοδο οι τιμές. Χαρακτηριστική η περίπτωση ξενοδοχείου 4 αστέρων στον Νέο Κόσμο που προσφέρει το δωμάτιο έναντι 34,5 ευρώ.

Σε αυτά που θα πρέπει να προσέχει κανείς κάνοντας την κράτησή του μέσω διαδικτυακών τόπων είναι αν το πρωινό, οι φόροι και τα έξοδα παροχής υπηρεσιών συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Υπάρχουν διαδικτυακοί Τόποι που κάνουν τις προσφορές τους συμπεριλαμβάνοντας όλους τους φόρους και τα τέλη παροχής υπηρεσιών. Σε κάποιους άλλους οι φόροι αναφέρονται στις λεπτομερείς αναφορές για τις τιμές. Επιπρόσθετα, να εξετάζεται η πολιτική ακύρωσης κράτησης των δωματίων και οι όροι πληρωμής αν ζητείται προκαταβολή ή η πληρωμή μπορεί να γίνει και στο ξενοδοχείο. Επίσης, να ελέγχεται η τοποθεσία του ξενοδοχείου. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαδικτυακοί τόποι στα αποτελέσματα αναζήτησης για μία πόλη που συμπεριλαμβάνουν ξενοδοχεία τα οποία πολλές φορές βρίσκονται στις γύρω περιοχές και γειτονικές πόλεις σε απόσταση έως και 100 χλμ.

Παράλληλα, με τις προσφορές θα πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του πριν προχωρήσει σε κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο και τις υποκειμενικές, εφόσον υπάρχουν, απόψεις άλλων ταξιδιωτών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάζουν οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες και τις αναφορές που έχουν γραφτεί για τα ξενοδοχεία και να μην έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στις πληροφορίες που τους παρέχει το ξενοδοχείο ή ο διαδικτυακός τόπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή