Παραχώρηση χώρου από ΟΛΠ στην Cosco

Παραχώρηση χώρου από ΟΛΠ στην Cosco

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραχώρηση χρήσης χώρου στην εταιρεία ΣΕΠ Α. Ε. (COSCO) στην περιοχή του Ν. Ικονίου, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα ακόμα φωτοβολταϊκό πάρκο, ενέκρινε το Δ. Σ. του ΟΛΠ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  η διάρκεια της παραχώρησης ορίστηκε ίση με τον χρόνο παραχώρησης στη ΣΕΠ του Προβλήτα ΙΙ ΣΕΜΠΟ. Η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι 99 KWp και θα βρίσκεται σε χώρο του Νέου Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Οπως είναι γνωστό ήδη το Δ. Σ. του ΟΛΠ Α. Ε. έχει εγκρίνει επίσης την εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΛΠ Α. Ε. (Προβλήτας Ι), ισχύος 3.382 KWp με ετήσια συνολική παραγωγή ενέργειας 4.778.480 KWp. Το περιβαλλοντικό όφελος μόνο στο λιμάνι Ικονίου θα ανέλθει σε μείωση εκπομπών ίση με 2.948,85 τόνους CO2. Μαζί δε με το φωτοβολταϊκό πάρκο του Κεντρικού Λιμένος, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα ανέρχεται σε 4.386,12MWp με τεράστια μείωση εκπομπών CO2. Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στο λιμάνι αποτέλεσε σημαντική ενίσχυση της αναγνώρισης του Πειραιά ως οικολογικού λιμανιού (ΕCΟΡΟRΤ).

Απομακρύνονται πλοία

Επίσης, το Δ. Σ. του ΟΛΠ κατακύρωσε τα αποτελέσματα διαγωνισμού που διεξήχθη για την εκποίηση και απομάκρυνση δύο ακόμα ανενεργών και επιβλαβών πλοίων, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή Αρμός του Περάματος. Η κατακύρωση των αποτελεσμάτων για τα δεξαμενόπλοια ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ ΙΙΙ και ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ V έγινε στην εταιρεία ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α. Ε. έναντι 135.915 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Η απομάκρυνση ανενεργών και επιβλαβών πλοίων αποτελεί βασική πολιτική της διοίκησης του ΟΛΠ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής, αλλά και φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής που ασκείται. Εντός των ημερών αναμένεται να απομακρυνθούν 10 πλοία, ενώ για άλλα 40 έχουν ανατεθεί μελέτες εκτίμησής τους προκειμένου να εκποιηθούν και να απομακρυνθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή