Πρόταση για εβδομάδα 4,5 ημερών στον ΟΤΕ

Πρόταση για εβδομάδα 4,5 ημερών στον ΟΤΕ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ περιτροπής εργασία και πάγωμα των χρονοεπιδομάτων για τέσσερα χρόνια πρότεινε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ κατά τη διαπραγμάτευση της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ειδικότερα η διοίκηση του οργανισμού πρότεινε μείωση των αποδοχών κατά 10% σε όλους τους εργαζόμενους με αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας. Ταυτόχρονα προτάθηκε πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και των μισθολογικών κλιμακίων για τέσσερα χρόνια. Σε αντιστάθμισμα, η διοίκηση του ΟΤΕ δεσμεύεται για τις θέσεις εργασίας.

Πρακτικά η διοίκηση του οργανισμού πρότεινε εβδομάδα εργασίας περίπου 41/2 ημερών με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως. Επίσης η διοίκηση έχει στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον 12 εκατ. ευρώ ετησίως -και για τουλάχιστον 4 έτη- από το πάγωμα των ωριμάνσεων. Τέλος, άλλα περίπου 30 εκατ. ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν ετησίως από την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του «Λογαριασμού Νεότητας». Το τελευταίο θέμα ωστόσο δεν συζητήθηκε εκτενώς στην χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στον ΟΤΕ. Το θέμα ούτως ή άλλως είχε τεθεί στο παρελθόν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μιχ. Τσαμάζ.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα παραπάνω διαμήνυσαν προς τη διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν συνιστούν βάση συζήτησης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες αντίστοιχες συναντήσεις, χθες το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών έχει καθοριστεί για την εβδομάδα μετά την 15η Αυγούστου, ενώ αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση των εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δ. Σ. του ΟΤΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 3/8/2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή