ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταποκρίνεται πλήρως ο απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας 2010 του ΟΤΕ στο «ζητούμενο Νο 1», στο οποίο συνήθως ανατρέχει ο έμπειρος αναγνώστης όταν παίρνει στα χέρια του έναν τέτοιον απολογισμό. Αναζητεί, δηλαδή, πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και δείκτες, την ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση, όπως και διεθνείς δείκτες μέτρησης και αξιολόγησης των επιμέρους περιεχομένων του απολογισμού (www.ote.gr/cr2010/cr2010-el).

Πιστοποιείται λοιπόν ότι και κατά το 2010, ο ΟΤΕ συνέχισε να εφαρμόζει τις αρχές «G3» του GRI (Global Compact Initiative). Συμπεριέλαβε μάλιστα και τις αρχές «G3.1» που προβλέπουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα και, σύμφωνα με τον απαιτητικό και αυστηρό αυτόν παγκόσμιο δείκτη του ΟΗΕ, αξιολογήθηκε στο επίπεδο Β+.

Ο ΟΤΕ είναι επίσης από τις πρώτες εταιρείες που προέβη σε ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση της δέσμευσής του να προσεγγίσει τις αρχές του πρότυπου «ΑΑ1000 Accountability Principles Standard» οι οποίες ως γνωστόν αναφέρονται στη «Συμμετοχικότητα» (Inclusivity), στην «Ουσιαστικότητα» (Materiality) και στην «Ανταπόκριση» (Responsiveness) των δράσεών του. Ακόμη, ο ΟΤΕ διατηρήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4 Good – μετρούν τις επιδόσεις των εταιρειών στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής υπευθυνότητας.

Την αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης στον πληθυσμό της χώρας, που πέτυχε ο ΟΤΕ το 2010, τη συνόδευσε και με τη δωρεάν διάθεση υπολογιστών και άλλου εξοπλισμού σε διαφόρους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο. Με εμμονή στην ασφάλεια στη χρήση του Διαδικτύου και για την υποστήριξη των νέων στην ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων τους, προσέφερε σε 907 φοιτητές το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον του ΟΤΕ προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Απασχόλησε, επίσης, στα τηλεφωνικά κέντρα 1.745 φοιτητές – πολλοί ανήκουν σε πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή