Οι εταιρείες αναζητούν την επόμενη μέρα εκτός των συνόρων

Οι εταιρείες αναζητούν την επόμενη μέρα εκτός των συνόρων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγορές του εξωτερικού αποτελούν πλέον τη βασική οδό για τη διασφάλιση θετικών ρυθμών ανάπτυξης για ολοένα και περισσότερους ομίλους που αναζητούν τρόπους «απόδρασης» από το ασφυκτικό περιβάλλον της εγχώριας αγοράς.

Ο όμιλος Φουρλή βλέπει στην Τουρκία μία νέα σημαντική αγορά, η οποία σε συνδυασμό με τις γειτονικές χώρες της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Κύπρου, δύναται να συνεισφέρει στην υλοποίηση του στόχου για την ισοδύναμη συμμετοχή εγχώριας και διεθνούς αγοράς στον κύκλο εργασιών του. Πλέον, ο όμιλος δραστηριοποιείται στην αγορά της ένδυσης με δύο αλυσίδες, την Intersport και τη New Look. Για την πρώτη προβλέπεται η λειτουργία δικτύου έως 50 καταστημάτων στην Τουρκία από 15 σήμερα, ενώ για τη δεύτερη η λειτουργία 20 καταστημάτων στη Ρουμανία και 5 στη Βουλγαρία, σε ορίζοντα 5-8 ετών. Στις αρχές Οκτωβρίου ανοίγει επίσης το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία, ενώ προηγουμένως θα έχουν λειτουργήσει τα πρώτα σημεία της New Look και της Intersport στη Ρουμανία.

Στις βαλκανικές αγορές επενδύει επίσης ο όμιλος Jumbo καθώς μέχρι τα τέλη του έτους θα λειτουργήσει νέο κατάστημα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώ ακόμη ένα σημείο θα προστεθεί στη βουλγαρική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Folli Follie εντείνει περαιτέρω το εξωστρεφές προφίλ του μετά τη συμφωνία με την κινεζική Fοsun, σχεδιάζοντας την επέκταση της ομώνυμης αλυσίδας καθώς και της Links of London.

Στο εξωτερικό στοχεύει επίσης η διοίκηση της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων. Η εταιρεία, που εξάγει τις συλλογές ενδυμάτων της σε χώρες της Ευρώπης, κυρίως Γαλλία και Βρετανία, στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εξαγωγών επί του συνολικού της τζίρου στο 50% από 45% που είναι σήμερα.

Τέλος, σχέδια περαιτέρω επέκτασης της παρουσίας της στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά έχει και η εταιρεία Κόνσεπτ Α.Ε., που αναπτύσσει την αλυσίδα ενδυμάτων Artisti Ιtaliani.

Η εταιρεία έχει περάσει από τις αρχές του χρόνου στον έλεγχο της Lead Equity Holding Ltd, ενός fund με έδρα την Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή