Μεγάλη αύξηση τζίρου και κερδών στη ΔΕΠΑ

Μεγάλη αύξηση τζίρου και κερδών στη ΔΕΠΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεαματική αύξηση παρουσιάζει ο τζίρος και η κερδοφορία του ομίλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) το α΄ εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, γεγονός που αναμένεται να επιδράσει σημαντικά στη μελλοντική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, κάτι που επεσήμανε και ο επικεφαλής της κ. Χάρης Σαχίνης.

Η ενίσχυση των βασικών οικονομικών μεγεθών της ΔΕΠΑ αποδίδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, καθώς πλέον είναι αρκετές οι ιδιωτικές μονάδες που έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Ειδικότερα, ο όγκος πωλήσεων έφτασε το α΄ εξάμηνο του 2011 σε 23,3 εκατ. μεγαβατώρες (MWh), έναντι 19,29 εκατ. MWh το α΄ εξάμηνο του 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,83%. Η αξία των πωλήσεων ανήλθε σε 754,2 εκατ., αυξημένη κατά 28,27% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 που είχε διαμορφωθεί σε 587, 98 εκατ. Αύξηση κατά 86,73% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της ΔΕΠΑ το α΄ εξάμηνο του 2011, καθώς διαμορφώθηκαν σε 129,3 εκατ. ευρώ έναντι 69,23 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2010.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Χάρης Σαχίνης, δήλωσε: «Ο όμιλος της ΔΕΠΑ εμφανίζει ενθαρρυντική ανάπτυξη μεγεθών το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και μέσα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εν όψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή