Συμφωνία ΟΠΑΠ και Intralot για τα τερματικά

Συμφωνία ΟΠΑΠ και Intralot για τα τερματικά

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα συμφωνία με την Intralot ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Η συμφωνία έχει διάρκεια ένα έως επτά χρόνια και αφορά τη συντήρηση των τερματικών μηχανών του οργανισμού που έχει προμηθεύσει η Intralot από το 2007. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ ετησίως για τα δύο πρώτα χρόνια και μειώνεται κατά ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε επιπλέον έτος παράτασης της συμφωνίας. Ετσι, αν η συμφωνία ισχύσει στην προβλεπόμενη επταετία, η Intralot θα εισπράξει 146 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η νέα συμφωνία διασφαλίζει επιχειρησιακά και οικονομικά τον οργανισμό. Επιχειρησιακά επειδή πετυχαίνει την απεξάρτηση του κεντρικού συστήματος από τα τερματικά, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το ρίσκο στη λειτουργία των πρακτορείων του οργανισμού από τη μετάβαση σε ένα νέο πιθανό τεχνολογικό πάροχο. Επίσης, συμφέρει και οικονομικά τον ΟΠΑΠ, επειδή «η αναπόσβεστη αξία των 30.000 τερματικών που προμηθεύθηκε ο οργανισμός το 2007 είναι σήμερα 50 εκατ. ευρώ, ενώ η προμήθεια ισάριθμων νέων τερματικών θα απαιτούσε πρόσθετη δαπάνη περίπου 80 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, με το νέο μνημόνιο συνεργασίας με την Intralot, το Δ. Σ. του οργανισμού ενέκρινε το τεύχος διακήρυξης του διαγωνισμού καθώς επίσης και τα συμβατικά κείμενα του προμηθευτή του κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος. Ο διαγωνισμός για τον νέο πάροχο θα γίνει σε 52 ημέρες και το σύνολο των εγγράφων θα δοθεί στους ήδη προεπιλεγμένους υποψήφιους αναδόχους του έργου, Gtech και Intralot. Οι δύο εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους εντός 52 ημερών από την παράδοση των τευχών διακήρυξης ώστε ν’ ακολουθήσει η τεχνική αξιολόγηση, πριν από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών τους. «Η όλη διαδικασία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί ώς τον Νοέμβριο 2011», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο νέος πάροχος τεχνολογίας του κεντρικού συστήματος εκτιμάται ότι θα απαιτήσει διάστημα 9-12 μηνών για την εγκατάσταση του νέου συστήματος.

Τέλος, το Δ. Σ. του οργανισμού στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη μονομερή επέκταση της παράτασης κατά ένα έτος της σύμβασης του 2010 με την Intralot, για τη λειτουργία και συντήρηση του υπάρχοντος κεντρικού συστήματος και του δικτύου των τερματικών. Η σύμβαση έληγε στις 30 Ιουλίου 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή