Η Chipita ενδιαφέρεται να επενδύσει στη βιομηχανία Νίκας

Η Chipita ενδιαφέρεται να επενδύσει στη βιομηχανία Νίκας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποδομές της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών Νίκας στο εξωτερικό και η εξαγωγική της δραστηριότητα, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εγχώρια αγορά, βρίσκονται ώς ένα βαθμό πίσω από την απόφαση του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου και της Chipita να καλύψουν κατά 50% και πλέον το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εκδώσει η εταιρεία. Η τόνωση της ρευστότητας της επιχείρησης είναι το πρώτο βήμα, ενώ πρόθεση της Chipita είναι σε επόμενη φάση να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της αλλαντοβιομηχανίας.

Την πρόθεση αυτή, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσοστό, επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Κ» ο επικεφαλής της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος της Νίκας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι βασική προτεραιότητα είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας και στη συνέχεια η υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου. Οπως επισημαίνει, υπάρχουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, όμως ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις και στη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Νίκας αποφάσισε προχθές να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μετά την πρόθεση του βασικού μετόχου της να μη συμμετέχει σε αυτή, αλλά να προχωρήσει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 10 εκατ. ευρώ. Η Chipita έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να αναλάβει ομολογίες 5,4 εκατ. ευρώ, η Eurobank ομολογίες 3,6 εκατ. ευρώ και η οικογένεια Ρέστη 1 εκατ. ευρώ. Βασικός μέτοχος της Νίκας με 67,48% είναι η «GCI Food Εnterprises Limited», η Eurobank κατέχει το 11,99%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε διάφορους επενδυτές.

Η είσοδος, πάντως, της Chipita στη Νίκας και με δεδομένες τις έως τώρα επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Θεοδωρόπουλου αναμένεται να επιφέρει μεσοπρόθεσμα ανακατατάξεις στην κατηγορία των αλλαντικών. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία ηγετικό μερίδιο κατέχει η Υφαντής με 21%, ακολουθεί η Creta Farm με 19% και στην τρίτη θέση με 12% βρίσκεται η Νίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή