Στα 23,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη του Τιτάνα

Στα 23,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη του Τιτάνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της τάξεως του 65,7% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Τιτάν κατά το πρώτο εξάμηνο τους έτους, καθώς περιορίστηκαν στα 23,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 557 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 18,2%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 12,4% και έφθασαν τα 141,4 εκατ. ευρώ.

Οπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου, αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα είχε η υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας, της τουρκικής λίρας καθώς και του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ, η οποία οδήγησε σε αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές, που περιόρισαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου κατά 20,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιδείνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στην κατακόρυφη πτώση του οικοδομικού κλάδου στην Ελλάδα και στην καθήλωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στον αντίποδα, θετική ήταν η συνεισφορά των δραστηριοτήτων του ομίλου στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα στην Ανατ. Μεσόγειο. Οι κοινωνικές αναταραχές στην Αίγυπτο επηρεάζουν σταδιακά τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας συμπαρασύροντας και τον κλάδο των κατασκευών. Αντιθέτως, στην Τουρκία η ανοδική πορεία της οικονομίας οδηγεί σε ανάπτυξη του οικοδομικού κλάδου. Η συνολική λειτουργική κερδοφορία της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου αυξήθηκε κατά 19,5% και ανήλθε σε 76,5 εκατ. ευρώ. Στις ΗΠΑ, η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη χειρότερη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών. Τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) το α΄ εξάμηνο του έτους στις ΗΠΑ παρουσίασαν ζημίες ύψους 4,8 εκατ. ευρώ. Στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης υπήρξαν ενδείξεις ότι η ανάκαμψη των οικονομιών τους αρχίζει να επιδρά θετικά και στην κατασκευαστική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου να παρουσιάσει οριακή βελτίωση, στα 42,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή