Ανοδικά στα 30,5 εκατ. τα κέρδη της Μυτιληναίος στο εξάμηνο

Ανοδικά στα 30,5 εκατ. τα κέρδη της Μυτιληναίος στο εξάμηνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 30,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου Μυτιληναίου Α. Ε., στο πρώτο εξάμηνο του 2011, έναντι 25,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.

Κι αυτά, παρά τη σημαντική επιβάρυνση από τακτικούς και έκτακτους φόρους και το σημαντικά αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος, εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 711 εκατ. ευρώ έναντι των 383 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση 86%, που προκύπτει από το γεγονός ότι και οι τρεις βασικοί τομείς δραστηριότητας (Μεταλλουργία – Ενέργεια – Εργα EPC) παρουσιάζουν ανάπτυξη.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 107,0 εκατ. ευρώ από 79 εκατ. ευρώ, το 2010, ενώ, για πρώτη φορά καταγράφεται συνεισφορά στην κερδοφορία του ομίλου από τη λειτουργία των θερμικών μονάδων, γεγονός το οποίο, ασφαλώς, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω μεγέθη, για λόγους ορθής σύγκρισης, στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα προ φόρων του α΄ εξαμήνου 2010, δεν συμπεριλαμβάνεται το μη επαναλαμβανόμενο έσοδο, ύψους 32,4 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την προεξόφληση εσόδων έργων της θυγατρικής εταιρείας της ΜΕΤΚΑ, ΕΤΑΔΕ, η οποία πωλήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Η αντίστοιχη επίπτωση στα καθαρά κέρδη του 2010 ανέρχεται στα 14,6 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή