Οριστικό τέλος για τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ από χθες

Οριστικό τέλος για τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ από χθες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λουκέτο» οριστικά βάζει έπειτα από 31 χρόνια λειτουργίας η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, καθώς χθες εκδόθηκε η δικαστική απόφαση η οποία κηρύσσει την εταιρεία σε πτώχευση, ύστερα από σχετική αίτηση που είχε κατατεθεί από προμηθευτές της. Μετά την απόφαση αυτή, τα εναπομείναντα 31 καταστήματά της θα κλείσουν και οι 844 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία, ενώ εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Η δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, υπ’ αριθμόν 802/02.08.2011, κάθε άλλο παρά αιφνιδιαστική είναι και αποτελεί στην ουσία την οδυνηρή, πλην αναμενόμενη, κατάληξη σε ένα σίριαλ που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου 2010, όταν η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Ωστόσο, η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της οδηγήθηκε σε «ναυάγιο», για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η κατάθεση αιτήσεων πτώχευσης.

Με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου διορίζεται εισηγητής δικαστής και σύνδικος της πτώχευσης και διατάσσεται η σφράγιση της πτωχευτικής περιουσίας. Μετά τη ρευστοποίηση της περιουσίας προτεραιότητα στις πληρωμές έχουν οι πιστωτές που διαθέτουν εμπράγματες εξασφαλίσεις (προσημειώσεις, υποθήκες κ. λπ.) και ακολουθούν οι εργαζόμενοι, τα ταμεία, η εφορία.

Από πέρυσι το καλοκαίρι η Ατλάντικ προχώρησε στη λύση μισθώσεων και πώληση του παγίου εξοπλισμού 103 καταστημάτων σε άλλες λιανεμπορικές αλυσίδες και σε προμηθευτές της, ενώ διέκοψε τη λειτουργία 27 καταστημάτων. Τα καταστήματα έχουν πωληθεί ως εξής: 16 στη Market In, 11 στον Σκλαβενίτη, 9 στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, 8 στη Φραγκίδης – Χαλκοματίδης, 5 στην Αλιμέντα Τοπ, 5 στην Προμηθευτική Τροφίμων, 5 στην ΑΒ Βασιλόπουλος, 5 στη Βιδάλης, 2 στην Αφοί Παναγιωτόπουλοι και από 1 κατάστημα στις εταιρείες Τρόφιμα Ηλίας Δούκας, AGK, Αφοί Καραγιάννη και Παναγιώτα Ρουμελιώτη. Επίσης 12 καταστήματα πέρασαν στα χέρια των εξής προμηθευτών: 5 στη ΒΕΛΠΑΖ, 2 στη Φλωρίδης και από 1 στις ΜΕΒΓΑΛ, ΑΒΙΓΑΛ, Τσάνταλης, Ζούμης και Λαμπρινή Ψαρρή.

Η Ατλάντικ ιδρύθηκε το 1980 από τον Παναγιώτη Αποστόλου και 10 χρόνια μετά αριθμούσε 10 καταστήματα. Το 2000 με 118 καταστήματα εισάγεται στο Χ. Α. Το 2010 η εταιρεία καταθέτει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και το 2011 πέφτουν οι τίτλοι τέλους με την κήρυξή της σε πτώχευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή