Αυξήθηκαν κατά 30,1% στο εξάμηνο τα κέρδη της Frigoglass

Αυξήθηκαν κατά 30,1% στο εξάμηνο τα κέρδη της Frigoglass

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντική αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας της έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2011 για τη Frigoglass. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε 322,481 εκατ. ευρώ έναντι 235,988 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σημειώνοντας αύξηση 36,7%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2011 κατά 30,1%, καθώς από 14,806 εκατ. ευρώ πέρυσι ανήλθαν φέτος σε 19,266 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των πωλήσεων προήλθε κυρίως από τον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης και κυρίως από την Ευρώπη, καθώς και από την εξαιρετική επίδοση του κλάδου υαλουργίας.

Στην Ανατολική Ευρώπη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 88,4%, κυρίως λόγω της αγοράς της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Η θετική τάση συνεχίστηκε και στη δυτική Ευρώπη με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 63,2%, προερχόμενες κυρίως από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Φινλανδία. Στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ στην Ασία και την Ωκεανία μειώθηκαν κατά 10,6%, λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στην Ινδία και την Κίνα. Αύξηση 85,3% σημείωσαν, εξάλλου, οι πωλήσεις στη Β. Αμερική. Στον κλάδο υαλουργίας, από την άλλη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26,8% το α΄ εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα ανέλθουν περίπου σε 38 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2011, εκ των οποίων τα 10,9 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν το α΄ εξάμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass επεσήμανε ότι αν και «η εταιρεία διατήρησε τη θετική τάση, η ταχεία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη συνεχιζόμενη βελτιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών, περιόρισε την επίδραση της θετικής μόχλευσης του αυξημένου όγκου πωλήσεων». Εκτίμησε δε ότι το κόστος πρώτων υλών θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και εξέφρασε επιφυλάξεις για τις προοπτικές ορισμένων αγορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή