ΔΗΚΤΗΣ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογισμός για την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης

Εληξε και τυπικά ο βίος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), που είχε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010 τον έλεγχο των ασφαλιστικών εταιρειών. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη λήξη της διαδικασίας εκκαθάρισης και σύμφωνα με τον απολογισμό χρήσης, το ταμειακό υπόλοιπο στις 31 Μαΐου ανήλθε στα 14,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά το 1,2 εκατ. ευρώ διατίθεται σύμφωνα με τον νόμο στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, ενώ το υπόλοιπο των 13,3 εκατ. ευρώ περιέρχεται στο υπουργείο που μπορεί να το διαθέσει είτε για την αποπληρωμή οφειλών της Ασπίς Πρόνοια σε παρόχους υγείας, είτε στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Η Credit Agricole υπέβαλε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών της Εμπορικής που η Credit Agricole και η Sacam International SAS, ως πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον γαλλικό όμιλο, δεν κατέχουν, ήτοι 10.270.067 κοινές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της Εμπορικής, έναντι καταβολής τοις μετρητοίς τιμήματος 1,76 ευρώ ανά μετοχή.

Νομοσχέδιο για 60 χιλ. νέες θέσεις

Κατατέθηκε χθες για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η ανάπτυξη και στη χώρα μας εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικής δράσης σε δραστηριότητες κοινωνικού σκοπού για την προαγωγή της τοπικής ανάπτυξης, τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας στρωμάτων του πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της φτώχειας, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Από τις νέες αυτές μορφές επιχειρήσεων αναμένεται να δημιουργηθούν 60.000 βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας την τριετία 2012 – 2014.

Τα πιο πολλά χρήματα μέσω εμβασμάτων στέλνονται από την Ελλάδα στην Αλβανία. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που δόθηκαν στη Βουλή, από το 2003 έως τον Μάιο του 2011, οι εκροές και μεταβιβάσεις χρημάτων μεταναστών στην Αλβανία έφτασαν τα 2.263,2 εκατ. ευρώ, στο Πακιστάν το 1,5 εκατ. ευρώ και στο Αφγανιστάν 0,2 εκατ. ευρώ.

Πόσο θα κοστίσει στην Κύπρο η έκρηξη

Μείωση στο ΑΕΠ της Κύπρου γύρω στο 2,4% (σε ετήσια βάση) χωρίς να περιλαμβάνεται η απώλεια κεφαλαίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), απώλεια ευημερίας των νοικοκυριών λόγω στρέβλωσης της κατανάλωσής τους και αρνητικές επιπτώσεις στις προσδοκίες και στο φυσικό περιβάλλον θα είναι το οικονομικό κόστος από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο «Εκρηξη στο Μαρί: Κόστος και Συμπεράσματα Πολιτικής».

«Μόνιμος διάλογος και συνεργασία ΟΟΣΑ – Ελλάδας»

Ο ΟΟΣΑ προσφέρει περισσότερα από τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, απάντησε ο γ.γ. του διεθνούς οργανισμού Ανχελ Γκουρία σε ερώτηση της «Κ». Οπως είπε, «στο πεδίο της πολιτικής, έχουμε ένα μόνιμο διάλογο για θέματα φορολογίας, προϋπολογισμού, επενδύσεων, δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης, υγείας, πρακτικά σε κάθε πεδίο δημόσιας πολιτικής». Επιπλέον, ο ΟΟΣΑ εστιάζει επί τούτου σε ορισμένους τομείς, όπως η δημόσια διοίκηση, όπου συνεργάζεται με τον κ. Ρέππα, και η εκπαίδευση, καθώς κατά την παρουσία του στην Ελλάδα παρέδωσε στην κ. Διαμαντοπούλου την έκθεση του οργανισμού. Επίσης, «διερευνά την πιθανότητα να εργαστεί σε θέματα επενδύσεων, ανταγωνισμού, και δημοσίων επιχειρήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή