Νέες εξαγορές σχεδιάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος

Νέες εξαγορές σχεδιάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω αύξηση του μεριδίου της, κυρίως λόγω του ανοίγματος δέκα νέων καταστημάτων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, πέτυχε η ΑΒ Βασιλόπουλος το α΄ εξάμηνο του 2011, παρουσιάζοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μέχρι το τέλος, πάντως, του 2011 δεν αποκλείεται η αλυσίδα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην εγχώρια αγορά μέσω εξαγοράς μικρότερων αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Delhaize (ιδιοκτήτριας κατά 100% της ΑΒ Βασιλόπουλος) για το α΄ εξάμηνο, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, τα έσοδα του ομίλου σε Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ασία (στον κλάδο αυτό έχουν ενταχθεί οι δραστηριότητες της ΑΒ, της Mega Image στη Ρουμανία και της Super Indo στην Ινδονησία) αυξήθηκαν κατά 6,2% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2010, εξέλιξη η οποία αποδίδεται κυρίως στην ανάπτυξη στην Ελλάδα -παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον- και στο άνοιγμα νέων καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι πλέον η ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ διαθέτει δίκτυο 235 καταστημάτων έναντι 223 στα τέλη του 2010 και 225 στα τέλη Μαρτίου του 2011.

Ειδικότερα, τα έσοδα στον κλάδο Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ασία διαμορφώθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2011 σε 961 εκατ. ευρώ από 906 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2010, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 33,4%, από 20 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2010 σε 27 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011. Συνολικά, τα έσοδα του ομίλου το α΄ εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε 10,1 δισ. ευρώ και τα κέρδη σε 427 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Delhaize, κ. Πιερ Ολιβιέ Μπέκερς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, έκανε ειδική αναφορά στην ΑΒ, επισημαίνοντας ότι αύξησε το μερίδιό της.

Δεν πρέπει, εξάλλου, να αποκλείεται το ενδεχόμενο εξαγορών, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις προοπτικές μέχρι το τέλος του 2011 «ο όμιλος Delhaize ελπίζει ότι θα μπορέσει να αδράξει την ευκαιρία για μικρές εξαγορές στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή