Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε τρεις νομούς

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε τρεις νομούς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέτρο του πλαφόν σε τρεις νομούς της χώρας, εκ των πλέον τουριστικών, αποφάσισε να επαναφέρει η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας αδικαιολόγητα υψηλές τιμές και πολύ αυξημένα περιθώρια κέρδους, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για νομούς όπου ισχύει χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ (16%). Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Δωδεκάνησα η αμόλυβδη πλησίασε επικίνδυνα τα 2 ευρώ/λίτρο, καθώς η ανώτατη τιμή της έφτασε την Πέμπτη τα 1,90 ευρώ/λίτρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σ. Ξυνίδη από σήμερα τα ξημερώματα επιβάλλεται πλαφόν στην τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στους νομούς Δωδεκανήσου, Χίου και Κυκλάδων, ενώ στους δύο πρώτους επιβάλλεται πλαφόν και στην τιμή χονδρικής. Οι ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης που προβλέπει η υπουργική απόφαση είναι 1,704 ευρώ/λίτρο στον νομό Δωδεκανήσου, 1,719 ευρώ/λίτρο στον νομό Χίου και 1,705 ευρώ/λίτρο στον νομό Κυκλάδων. Οι ανώτατες τιμές χονδρικής που επιβάλλονται είναι 1,634 ευρώ/λίτρο στα Δωδεκάνησα και 1,649 ευρώ/λίτρο στη Χίο. Το πλαφόν θα ισχύσει για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης το όφελος για τον καταναλωτή από την επιβολή του θα είναι έως 19,60 λεπτά/λίτρο στα Δωδεκάνησα, 18,50 λεπτά/λίτρο στις Κυκλάδες και 13 λεπτά/λίτρο στη Χίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις καθημερινές τιμοληψίες που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης από την 1η Ιουλίου οπότε είχε αρθεί το πλαφόν που είχε επιβληθεί παλαιότερα σε 13 νομούς της χώρας προέκυψε ότι ένα μήνα μετά, στις 4 Αυγούστου, η μέση τιμή στον νομό Δωδεκανήσου είχε αυξηθεί κατά 8,70 λεπτά/λίτρο, στον νομό Κυκλάδων κατά 6,70 λεπτά/λίτρο, ενώ στον νομό Χίου η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 7,20 λεπτά/λίτρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή