Πράσινη επένδυση της Eurobank EFG σε εταιρεία πλαστικών

Πράσινη επένδυση της Eurobank EFG σε εταιρεία πλαστικών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επένδυσή της στην εταιρεία NGP Plastic, που παράγει συσκευασίες για τη βιομηχανία τροφίμων, ανακοίνωσε η Eurobank EFG στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη στήριξη των εξωστρεφών και «πράσινων» επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε από την τράπεζα και την Argo Hellenic Investment Fund μια κοινή εταιρεία, η FEMION LIMITED, η οποία θα αποκτήσει ποσοστό έως 21,5% των μετοχών της εταιρείας NGP Plastic. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη NGP Plastic είναι η τρίτη που οργανώνει η διεύθυνση Equities Partners και πραγματοποιεί η Eurobank EFG τους τελευταίους 12 μήνες.

Η NGP Plastic δραστηριοποιείται στην παραγωγή πολυστρωματικού φιλμ για τη βιομηχανία τροφίμων καθώς και ειδικευμένων συσκευασιών φρούτων και λαχανικών κυρίως από ανακυκλωμένο PET, τα οποία παράγει στο ιδιόκτητο σύγχρονο εργοστάσιό της στην Κόρινθο. Είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 30% και παράλληλα είναι μια έντονα εξαγωγική επιχείρηση. Είναι ενδεικτικό ότι τους πρώτους έξι μήνες του 2011, το 75% των πωλήσεών της διοχετεύτηκαν σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κλάδος των ειδικευμένων πλαστικών για τη συσκευασία τροφίμων λόγω των πολλαπλών και σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει, προβλέπεται ότι θα εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα έτη στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη οι παραγωγοί και οι καταναλωτές προτιμούν την ευκολότερη μεταφορά, τις δυνατότητες ιχνηλασημότητας και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια των τροφίμων χωρίς όμως τη χρήση χημικών συντηρητικών. Επιπλέον, η συνεχής ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών από τη NGP Plastic, συνδυασμένη με την εξαιρετική και συνεπή ποιότητα των προϊόντων της, δημιουργεί μια ισχυρή προοπτική για την περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη του μεριδίου της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank: «Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία της ελληνικής οικονομίας, η Eurobank EFG στηρίζει ενεργά τις ελληνικές εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, υψηλή ανταγωνιστικότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό. Προσελκύοντας κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και συνεισφέροντας τεχνογνωσία, στηρίζει ουσιαστικά τις εταιρείες που συμβάλλουν στην αναγκαία εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή