Εν συντομια

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από εγχώρια πρώτη ύλη το 87% του βιοντίζελ για φέτος

Το 87% της ποσότητας βιοντίζελ που υπολογίζεται να καταναλωθεί φέτος αναμένεται να παρασκευαστεί από πρώτη ύλη προερχόμενη από τις ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες, αυξάνοντας σημαντικά την ελληνική προστιθέμενη αξία στο πετρέλαιο κίνησης. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της προς κατανομή ετήσιας ποσότητας αυτούσιου βιοντίζελ για το έτος 2011.

Με την ΚΥΑ αυτή καθορίζονται οι ποσότητες αυτούσιου βιοντίζελ που θα διαθέσουν οι δικαιούχοι στην ελληνική αγορά, μέχρι και την 30ή Ιουνίου του 2012. Τονίζεται ότι η συμμετοχή και η προσφορά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ήταν μεγάλες και υπερκάλυψαν κατά πολύ τη ζήτηση και τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Η κατανομή και η ποσόστωση έγιναν με βάση τους συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία και τα προσκομισθέντα από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες δικαιολογητικά.

Η εταιρεία Ν. Λεβεντέρης Α. Ε. ανακοίνωσε την καταβολή τόκου στους προνομιούχους μετόχους 0,0435 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή μείον παρακρατηθείς φόρος 35% 0,0152 ευρώ (καθαρό ποσό 0,0283 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή). Δικαιούχοι του τόκου είναι οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ. Α. της 23ης Αυγούστου 2011. Ημέρα αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011. Κατά συνέπεια, από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρείας θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ. Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης τόκων.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αποφάσισε η εταιρεία Thrace Linq Inc με την έκδοση 500.000 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης 10 δολαρίων εκάστη. Η εταιρεία Thrace Linq Inc είναι θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ, εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία υφασμάτων. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί στο σύνολό της από την κατά 100% θυγατρική κυπριακή εταιρεία Pareen Ltd. Μετά την ολοκλήρωση της κάλυψης το κεφάλαιο της Thrace Linq Inc θα ανέρχεται σε 5.100.000 δολ. διαιρούμενο σε 510.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 10 δολ. εκάστη. Το ποσό της εν λόγω αυξήσεως θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της Thrace Linq Inc με σκοπό την κάλυψη των υποχρεώσεων που έχει.

Εκστρατεία ΕΣΕΕ σε Δωδεκάνησα και Κρήτη

Σε δύο από τους πλέον σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, θα συνεχισθεί η διαφημιστική εκστρατεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με στόχο την προσέλκυση τουριστών στα εμπορικά καταστήματα και την τόνωση της αγοράς, αλλά και τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν τα κλειστά μαγαζιά. Το σχετικό διαφημιστικό υλικό περιλαμβάνει: α) Αυτοκόλλητο βιτρίνας: «Discover agora, shopping in Greece» Στην ουσία, το αυτοκόλλητο αυτό είναι το σήμα που λέει στον τουρίστα-αγοραστή ότι βρίσκεται σε ένα κατάστημα που τηρεί τις προδιαγραφές για μια καλή αγοραστική εμπειρία. β) Αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Greece: sea, sun & shopping» (μτφ. Ελλάδα: θάλασσα, ήλιος και αγορές). γ) Αφίσα – κλειστά μαγαζιά: Με αυτή την αφίσα η καταθλιπτική εικόνα των κλειστών καταστημάτων αλλάζει. Η αφίσα απεικονίζει μια γυναίκα η οποία ρωτά: «Μήπως εδώ βρίσκεται το νέο σου μαγαζί;». Στόχος είναι να ομορφύνει η εικόνα του κλειστού καταστήματος αλλά και να παρακινήσει για την ίδρυση μιας νέας επιχείρησης.

Αudio Visual: ομολογιακό δάνειο 6.650.000 ευρώ

Στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 6.650.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών της σε κεφάλαιο κίνησης προχώρησε η Audio Visual. Η διάρκεια του δανείου είναι εξαετής και η αποπληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με τριμηνιαίες δόσεις, ενώ θα καλυφθεί από τη Μarfin Popular Bank, η οποία έχει διοριστεί πληρεξούσια καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων.

Εν τω μεταξύ, η εισηγμένη σε συνεργασία με την ξένη επιχείρηση Italia Film International SAL προχωρά στη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Italia Film. Στη νέα μονάδα, η Audio Visual θα συμμετέχει με 25%.

Οι βασικοί στόχοι τής υπό σύσταση εταιρείας είναι αφενός η εξασφάλιση και η συμφέρουσα αγορά των δικαιωμάτων ιδιαίτερα σημαντικών και μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood και αφετέρου η εκμετάλλευσή τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Σημειώνεται ότι η Italia Film International SAL είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινηματογραφικής διανομής στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή