Ληξιπρόθεσμα χρέη 22,6 εκατ. της Μπ. Βωβός

Ληξιπρόθεσμα χρέη 22,6 εκατ. της Μπ. Βωβός

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 22,6 εκατ. ευρώ ανέρχονται πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος, συγκεκριμένα 9,5 εκατ. ευρώ, αφορά οφειλές προς το ΙΚΑ, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους εργαζομένους της έχουν αγγίξει τα 6,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανέφερε επίσης, σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, ότι οι οφειλές της προς τους προμηθευτές της αγγίζουν τα 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 1,17 εκατ. ευρώ οφείλονται στην εφορία. Για την αποπληρωμή των οφειλών, καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πρόσθετου τραπεζικού δανεισμού.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση, το εν λόγω ποσό αντιπροσωπεύει ποσοστό 28,2% των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, ενώ πολλά βασίζονται στην επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, για το οποίο η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή, ενώ ταυτόχρονα συζητά με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση της επένδυσης με σημαντικό ενδιαφέρον από τις τελευταίες, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, όπως ανέφερε προ ολίγων εβδομάδων η διοίκηση, βρίσκεται σε επαφές -σε πρώιμο βέβαια στάδιο- με ξένους οίκους για την πώληση της πολύπαθης επένδυσης. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, «κλειδί» αποτελεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που θα θωρακίσει νομικά την επένδυση της διπλής ανάπλασης, με βάση τα όσα ορίζει η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή εντός του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υλοποίηση της επένδυσης της εισηγμένης στον Βοτανικό έχει διακοπεί από τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τη σχετική προσφυγή της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης, οι μέτοχοι ενέκριναν τη δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εντός των επόμενων 12 μηνών. Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν έως 22.620.000 νέες μετοχές (2 νέες για κάθε 3 παλαιές), χωρίς να έχει οριστεί η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων και χωρίς οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας να έχουν δεσμευτεί για τη στάση που θα κρατήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή