Με καλές επιδόσεις η Nestle το α΄ εξάμηνο

Με καλές επιδόσεις η Nestle το α΄ εξάμηνο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες εμφάνισε η Nestle στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, γεγονός που αποδίδεται στη διατήρηση των μεριδίων της στα ήδη γνωστά προϊόντα που διακινεί η πολυεθνική στην ελληνική αγορά αλλά και στη θετική πορεία που ακολούθησαν νέα προϊόντα όπως ο Nescafe Dolce Gusto.

Σημειώνεται ότι η Nestle, εκτός από εμπορική, στην Ελλάδα έχει και έντονη παραγωγική δραστηριότητα με τέσσερα εργοστάσια, στο Κορωπί Αττικής, στον Ταύρο, στα Οινόφυτα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε ο ελβετικός όμιλος στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 7,5 δισ. ελβετικά φράγκα, η οργανική του ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 4,1%, ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 16,4%, σημειώνοντας αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης.

Στη ζώνη της Δυτικής Ευρώπης, όπου συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, η Nestle σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία, στις Κάτω Χώρες και στις σκανδιναβικές χώρες. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα και την Ιβηρική Χερσόνησο, όπου τονίζεται πως «η Nestle κατάφερε να επιτύχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες». Καινοτόμα σήματα όπως το Maggi Juicy Roasting, ο Nescafe Dolce Gusto και felix θεωρούνται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το α΄ εξάμηνο του 2011, οι πωλήσεις της Nestle διαμορφώθηκαν σε 41 δισ. ελβετικά φράγκα, υποχωρώντας κατά 12,9%, εξέλιξη, όμως, η οποία αποδίδεται στο γεγονός της ανατίμησης του ελβετικού νομίσματος έναντι των λοιπών νομισμάτων.

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές το γεγονός ότι η Nestle σημείωσε πολύ καλές επιδόσεις το α΄ εξάμηνο του 2011 σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, εκτιμάται ότι θα τη βοηθήσει να προσαρμοσθεί ευκολότερα από τους άλλους μεγάλους ομίλους τροφίμων στη νέα οικονομική κατάσταση που δημιουργείται στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή