Αμοιβαία Κεφάλαια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθημερινή διολίσθηση της χρηματιστηριακής αγοράς από τις 25 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου παρέσυρε στη δίνη και την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων με εκροές 20,3 εκατ. ευρώ.

Οι αρνητικές αποδόσεις του κρισιμότερου, ίσως, δεκαπενθημέρου του έτους είχαν εύρος από -0,3% έως -21,3%, με τις περισσότερες κατηγορίες να καταγράφουν απώλειες άνω του 13%.

Τη μεγαλύτερη βουτιά έκανε η υποκατηγορία Μετοχικά Αμοιβαία Δείκτη, καθώς η μέση ημερήσια απόδοσή της ήταν -21,3%. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Ελλάδας με επίσης αρνητική απόδοση 18%. Το συνολικό ενεργητικό της αγοράς διολίσθησε στα 6,6 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 6,9% σε σχέση με τα επίπεδα που ήταν πριν εκδηλωθεί η χρηματιστηριακή καταβύθιση.

Τις μεγαλύτερες εκροές παρουσίασαν τα Μετοχικά Funds of Funds με απώλεια κεφαλαίων ύψους 8,3 εκατ. ευρώ και τα Μεικτά Αμοιβαία Κεφάλαια με απώλειες 5,4 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, εισροές 11,6 εκατ. ευρώ είχαν τα Διαχείρισης Διαθεσίμων.

Από την ομάδα των Funds of Funds, τη χειρότερη απόδοση εμφάνισαν τα Μετοχικά (-13,1%), ακολούθησαν τα Μεικτά (-6,9%), ενώ οριακά αρνητική (-0,6%) ήταν η απόδοση των Ομολογιακών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή