Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Marfin Popular Βank

Πλησίασαν τα 1,6 εκατ. τα τεμάχια της Marfin Popular Bank που άλλαξαν χέρια την εβδομάδα αυτή. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου των 65.439.624 ΜΑΕΚ (Εκδοσης Μετατρέψιμων Αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου) της τράπεζας που προέκυψαν από σχετική έκδοση με δικαίωμα προτεραιότητας υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η τιμή εκκίνησης είναι 1 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΑΕΚ φέρουν σταθερό επιτόκιο 7%.

ΑΤΕ Βank

Εβδομαδιαία κέρδη 4,1% σημείωσε ο τίτλος της ΑΤΕ Bank εν μέσω μεγάλων χρηματιστηριακών απωλειών και με τις ρευστοποιήσεις των τραπεζικών μετοχών να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η θετική απόδοση συνδέεται με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, αλλά και του προγράμματος εξυγίανσης. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αποεπένδυση της ΑΤΕ από μη τραπεζικές θυγατρικές της εταιρείες, όπως για παράδειγμα η ΣΕΚΑΠ, αλλά και η συρρίκνωση του μεγέθους της προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη.

ΓΕΚ Τέρνα

Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα κατέγραψε απώλειες 15,03%, αποτυπώνοντας τις αρνητικές προσδοκίες για εισροή εσόδων από τον κατασκευαστικό κλάδο, τομέας που πλήττεται σοβαρά από την οικονομική κρίση. Ωστόσο, η εταιρεία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), στοχεύοντας στο μέλλον μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών της να προέλθει από εργασίες σε ΑΠΕ. Ηδη, για τον λόγο αυτόν προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ.

ΝΕΛ

Αύξηση άνω του 25% στα εβδομαδιαία κέρδη της κατέγραψε η μετοχή της ΝΕΛ, η οποία πλέον κινείται προς την εξεύρεση εταίρων για υλοποίηση από κοινού επενδύσεων στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεκτείνεται στον τομέα της αγοραπωλησίας πλοίων, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση των μετόχων της. Μάλιστα, για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα αυτόν, η ναυτιλιακή εταιρεία θα προχωρήσει σε σύσταση κοινοπραξιών με άλλες εταιρείες με σκοπό την εκμετάλλευση πλοίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή