Συντομα

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογιακό δάνειο για τη Μότορ Οϊλ

Στην υπογραφή συμφωνητικού για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία Μότορ Οϊλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του δανείου είναι η κάλυψη των υψηλότερων αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα ως απόρροια της αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας του διυλιστηρίου μετά την προσθήκη της νέας Μονάδας Απόσταξης Αργού (new Crude Distillation Unit). Η απόφαση για τη σύναψη του δανείου εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση της 14ης Μαρτίου 2011. Διαχειριστής του Δανείου είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ.

Δημοσιεύθηκε χθες η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, σε υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της τράπεζας για την πρόσληψη συμβούλου και τη διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση της συμμετοχής της στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να υποβάλουν ολοκληρωμένη μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Σύμβουλο Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ μέχρι την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 17.00.

Κατά 6,7% αυξήθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης τιμών εισαγωγών

Αύξηση 6,7% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον Δείκτη του Μαΐου 2011, σημείωσε αύξηση 0,7%, έναντι αύξησης 0,6%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2010. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2010 – Ιουνίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2009 – Ιουνίου 2010, παρουσίασε αύξηση 6,2%, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Βροχή καταγγελιών για τις τουριστικές υπηρεσίες

Πλήθος παραπόνων και καταγγελιών από καταναλωτές για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών που τους παρέχονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους δηλώνει ότι δέχεται καθημερινά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Ενόψει της τουριστικής εξόδου για τον Δεκαπενταύγουστο η οργάνωση των καταναλωτών ζητεί από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα εξής θέματα:

– Ελέγχουμε, πάντα, την καθαριότητα του χώρου στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσουμε ή να γευματίσουμε. – Ζητάμε, πάντοτε, να μας δοθεί ο τιμοκατάλογος, πριν παραγγείλουμε. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων.

– Ζητάμε, πάντοτε, την απόδειξη πληρωμής και ελέγχουμε τις χρεώσεις, με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε.

– Σε περίπτωση που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί στις παραπάνω λογικές και νόμιμες απαιτήσεις μας ή σε περίπτωση που οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, φεύγουμε από τον συγκεκριμένο χώρο και εξυπηρετούμαστε από άλλη επιχείρηση.

– Σε περίπτωση που το κατάλυμα στο οποίο διανυκτερεύουμε δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε συμφωνήσει, καταγγέλλουμε το γεγονός στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και στο τέλος αρνούμαστε την πληρωμή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

Συντάξεις σε 1.473 εκλιπόντες έδινε το ΙΚΑ

Περίπου 1.480 περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει συνεχιζόταν η καταβολή των συντάξεών τους εντόπισαν, στο πλαίσιο ελέγχων, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Το συνολικό μάλιστα ποσό που έλαβαν παράνομα άτομα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι ανέρχεται σε 1.882.282,17 ευρώ. Μετά τον εντοπισμό των περιπτώσεων αυτών, υπηρεσίες του ιδρύματος προχώρησαν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Περιορισμοί στη δράση των εισπρακτικών εταιρειών

Την υποχρέωση των εισπρακτικών εταιρειών να χορηγούν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή τις συνομιλίες που έχουν με τους οφειλέτες εισηγείται μεταξύ των άλλων, προς το υπουργείο Εργασίας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις της επί των τροποποιήσεων στο σχέδιο νόμου για τις «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις», που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Οι σημαντικότερες τροποποιήσεις αφορούν την παρεμπόδιση της διακίνησης των δεδομένων των οφειλετών από τις εισπρακτικές εταιρείες για σκοπούς διαφορετικούς από εκείνους για τους οποίους τα παρέλαβαν και την προστασία των οφειλετών από έντονες και συνεχείς οχλήσεις, καθώς και τη δημιουργία προβλημάτων στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των οφειλετών που αποτελεί, σύμφωνα με καταγγελίες, συνήθη πρακτική αυτών των εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή