Σύντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράσινο φως» στην Credit Αgricole

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το αίτημα της Credit Agricole για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) επί των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας που δεν κατέχει. Επίσης, η επιτροπή ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας Κορρές για την εισαγωγή νέων μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Ακόμη, ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΡΕΑ Γυναικολογική – Μαιευτική – Θεραπευτική – Διαγνωστική Κλινική» για τη δημόσια προσφορά μετοχών της, μη διαπραγματεύσιμων στο Χ.Α., υπέρ των παλαιών μετόχων, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Τέλος, ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «Γ.Ε. Δημητρίου Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» για τη δημόσια προσφορά ονομαστικών ομολογιών, μη διαπραγματεύσιμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετατρέψιμων σε μετοχές, υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ολοκλήρωση συγχώνευσης

Την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής τους εταιρείας Πετρόλα Α. Ε. ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ.

Ειδικότερα, η συγχώνευση εγκρίθηκε σύμφωνα με τον αριθμό Κ2-5565/04.07.2011 απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία καταχωρήθηκε στα μητρώα της νομαρχίας Αθηνών στις 04.07.2011, καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 69-78 του Κ. Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας επί απορροφήσεως των κατά 100% θυγατρικών, δεν απαιτήθηκε η σύγκληση γενικών συνελεύσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών, δεν υπήρξε μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της (απορροφούσας) εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» και δεν χρειάστηκε έκδοση νέων μετοχών.

Τιτάν

Σε αγορές μετοχών της «Α. Ε. Τσιμέντων Τιτάν» προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτριος Θ. Παπαλεξόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο κ. Δημήτριος Θ. Παπαλεξόπουλος προέβη στις 5/8/2011 σε αγορά 5.000 κοινών μετοχών και στις 8/8/2011 σε αγορά 2.500 κοινών μετοχών της εταιρείας, συνολικής αξίας 68.960,16 ευρώ και 33.725 ευρώ, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή