Εικοσιτετράωρη απεργία στον τουρισμό

Εικοσιτετράωρη απεργία στον τουρισμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Αυγούστου προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού και την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Παναγιώτης Προύτζος.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.

Ανασφάλιστη εργασία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκταση της ανασφάλιστης εργασίας και κατήγγειλε ότι από τους 550.000 εργαζομένους στον κλάδο, υπάρχουν 130.000 ανασφάλιστοι στον τομέα του επισιτισμού και 98.000 στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η απεργία της 23ης Αυγούστου θεωρείται προειδοποιητική, ενώ η Διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει και δεύτερη εικοσιτετράωρη, την ημερομηνία της οποίας θα ορίσει, εν καιρώ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, ανάλογα με την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων με το υπουργείο Εργασίας.

Η διαβούλευση για τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, έως το τέλος Αυγούστου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή