ΔΗΚΤΗΣ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού σε χαρτιά για εκτυπωτή

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνο στο επίκεντρο επικριτικών σχολίων για την οικονομία της και τον τουρισμό της. Αντίθετα, κάποιοι μεγάλοι οργανισμοί προχωρούν και σε δωρεάν διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος μας. Εδώ και λίγες ημέρες στα καταστήματα πώλησης χαρτιού εκτυπωτών σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και Ευρώπη, κυκλοφορούν πακέτα της EPSON με τη φωτογραφία της Σαντορίνης και το «GO GREECE and enjoy life». Το συγκεκριμένο αναλώσιμο έχει παραχθεί σε εκατομμύρια αντίτυπα και η Ελλάδα προβάλλεται εντελώς δωρεάν ως βασικός προορισμός διακοπών σε εκατομμύρια υποψήφιους καταναλωτές των προϊόντων της γνωστής πολυεθνικής.

Η Merrill Lynch, σχετικά με την ποιότητα των παγίων, «βλέπει» πτωτικούς κινδύνους, δεδομένης της αυξανόμενης ανεργίας και των απογοητευτικών στοιχείων για το ΑΕΠ. Εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα δεχθούν έντονες πιέσεις για τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας καθώς προβλέπει ότι στο δεύτερο τρίμηνο οι δείκτες βασικών ιδίων κεφαλαίων θα διαμορφωθούν μεταξύ 6,3% και 9,3%.

Υποβάθμιση προβλέψεων

Στην υποβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους προχώρησε χθες με έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μεγέθη των τραπεζών αναμένεται να παραμείνουν αδύναμα και ως εκ τούτου διατηρεί επιφυλακτική στάση για τις προοπτικές του κλάδου. Ο ξένος επενδυτικός οίκος εστιάζει την ανάλυσή του σε δύο καίριους τομείς, αυτούς της χρηματοδότησης-ρευστότητας και της ποιότητας των παγίων των τραπεζών. Οσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις, η Merrill Lynch τονίζει ότι σε επίπεδο κλάδου οι ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν εκροές καταθέσεων και στο δεύτερο τρίμηνο, και προβλέπει ανάλογα επίπεδα αύξησης των χρηματοδοτήσεων της ΕΚΤ.

Στις 30 Αυγούστου ανακοινώνει η ΔΕΗ τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου 2011. Την περασμένη Πέμπτη σε έκθεσή της η UBS αναβάθμισε την τιμή της μετοχής στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο τα 8 ευρώ. Η τράπεζα παραμένει επιφυλακτική, εξαιτίας της μακροοικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, το κόστος δανεισμού της εταιρείας και τους περιορισμούς που θέτουν στην παραγωγή οι μονάδες άνθρακα.

Ξεκουραστείτε για να είστε δημιουργικός

«Κάντε ένα διάλειμμα», συμβουλεύει το Harvard Business Review. Ο κόσμος γίνεται ολοένα πιο απαιτητικός, αλλά γι’ αυτό πρέπει κανείς να προσπαθεί περισσότερο να βρει χρόνο να ξεκουραστεί, κλείνοντας το κινητό του τηλέφωνο ή απολαμβάνοντας στιγμές ησυχίας. Οι έρευνες δείχνουν πόσο σημαντική είναι η ξεκούραση για το μυαλό, τονίζει στις γρήγορες πρακτικές συμβουλές του στο Reuters το περιοδικό διοίκησης επιχειρήσεων. Αυτό είναι καλό και για τη δουλειά: «Αν έχετε εστιάσει πολύ σε ένα ζήτημα, το μυαλό χρειάζεται να αποδεσμευθεί και να χαλαρώσει ώστε να είναι δημιουργικό». Οπως υπόσχεται, μετά το διάλειμμα θα έρθει η έμπνευση!

Η Ρωσία αγοράζει αμερικανικά ομόλογα

Η Ρωσία μπορεί να δηλώνει ότι ανησυχεί για το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ, ωστόσο έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με αμερικανικά κρατικά ομόλογα σε ποσοστό άνω του 1.600% από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Οπως δημοσίευσε χθες το Bloomberg, η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, όντας η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας στον κόσμο, για να δημιουργήσει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως, ενώ σε αυτό συνέβαλαν εν μέρει οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η Ρωσία είναι στην πρώτη δεκάδα των κατόχων αμερικανικών ομολόγων με 110 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή