Προβλέψεις για πιέσεις στα μεγέθη του ΟΠΑΠ

Προβλέψεις για πιέσεις στα μεγέθη του ΟΠΑΠ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μείωση εσόδων και κερδών αναμένουν οι αναλυτές για τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ μέσα στο β΄ τρίμηνο του έτους. Προβλέψεις επτά αναλυτών που επεξεργάστηκε το Reuters αναφέρουν ότι τα έσοδα του Οργανισμού στο β΄ τρίμηνο θα υποχωρήσουν κατά 21% σε ετήσια βάση, ενώ αντίστοιχη θα είναι η μείωση των καθαρών κερδών (21%) και των λειτουργικών κερδών EBITDA (23%).

Η κάμψη των πωλήσεων στα παιχνίδια ΚΙΝΟ και «Πάμε Στοίχημα» είναι οι βασικές αιτίες κάμψης των μεγεθών του Οργανισμού. Τα έσοδα του παιχνιδιού ΚΙΝΟ εκτιμώνται 15% χαμηλότερα από εκείνα του β΄ τριμήνου 2010, ενώ τα έσοδα του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» αναμένεται ότι μειώθηκαν κατά 35%. Η σημαντική μείωση των εσόδων του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» αποδίδεται στην οικονομική κρίση, στην απουσία μεγάλων αθλητικών γεγονότων και τέλος, στην επιφυλακτική στάση των παικτών, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση των στημένων αγώνων. Τη σημαντική κάμψη πωλήσεων των δύο μεγάλων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι μετρίασε η εισαγωγή των νέων παιχνιδιών (κυνοδρομίες, μπίνγκο κ. ά.). Οι πωλήσεις των νέων παιχνιδιών εκτιμώνται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ ημερησίως, ενώ τους επόμενους μήνες, καθοριστικό ρόλο στην πορεία της επιχείρησης θα διαδραματίσει η υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο για την ανάληψη της άδειας διαχείρισης των 35.000 μηχανών βιντεολόττο (VLTs). Η σύμβαση αυτή εκτιμάται σε 500-700 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η μετοχή του ΟΠΑΠ ακολουθεί την πορεία του Γενικού Δείκτη του Χ. Α., σημειώνοντας πτώση 27% από τις αρχές του έτους (-31% για τον Γ. Δ.), καθώς συνεκτιμώνται ο περιορισμός των εσόδων, των κερδών και ενδεχομένως της μερισματικής πολιτικής, εξαιτίας της ταμειακής αφαίμαξης που θα υποστεί ο Οργανισμός λόγω των νέων αδειών που θα του εκχωρηθούν από το ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή