O ΔΗΚΤΗΣ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισφοροδιαφυγή στον χώρο των ταξί

«Ανεξέλεγκτες διαστάσεις είχε πάρει η εισφοροδιαφυγή στον χώρο των απασχολουμένων στα ταξί», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπουτσή για την ανάγκη να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες ταξί στην αποπληρωμή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Στην απάντησή του ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει τις αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τις ρυθμίσεις των καθυστερούμενων εισφορών όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, με γνώμονα και τις δυσκολίες των επαγγελματιών, αλλά και την ανάγκη της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών και τη διατήρηση των παρεχομένων υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Οριστική είναι η απόφαση του ΟΤΕ να εκπέμψει το σήμα της συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης (Conn-X Satellite) από τον Eutelsat και όχι τον HellasSat. Αν και οι «γκρίνιες» είναι πολλές, εν τούτοις η απόφαση φέρεται μη αναστρέψιμη. Ο ΟΤΕ, αν και με καθυστέρηση, εκτιμάται ότι θα εκπέμψει από τη νέα πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο και στόχο έχει ν’ ανταγωνιστεί τη Nova τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στις χρεώσεις.

Στο επίκεντρο ο λιγνίτης

Λιγνίτες και αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων ενεργειακών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με τον γ.γ. Ενέργειας κ. K. Μαθιουδάκη, χθες. Το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη παραμένει βασική εκκρεμότητα της χώρας έναντι του Μνημονίου. H λύση που εξετάζει το ΥΠΕΚΑ και θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα αναφέρεται στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων του Αμυνταίου, συνολικής ισχύος 540 MW, ενώ από τις πιέσεις που θα ασκήσει η τρόικα θα εξαρτηθεί εάν θα συμπεριλάβει και τη νέα μονάδα Μελίτη 2 στη Φλώρινα. Δεν έγινε, πάντως, γνωστό εάν τα στελέχη της τρόικας έθεσαν θέμα υδροηλεκτρικών, το οποίο αναφέρεται επίσης ρητά στο Μνημόνιο.

«Γολγοθάς» για τις τράπεζες οι επόμενες 45 ημέρες

Ο μακρύς κατάλογος των υποχρεώσεων που θα πρέπει να ανταποκριθούν οι τράπεζες τον επόμενο ενάμιση μήνα έχει ανοίξει το θέμα της τήρησης της προθεσμίας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του εξαμήνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου για όλες τις εισηγμένες, και η συζήτηση να δοθεί μικρή παράταση άρχισε χθες με αφορμή το βαρύ πρόγραμμα που έχουν οι τράπεζες έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους είναι μεταξύ αυτών το πιο δύσκολο σκέλος, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να υπολείπεται δυσκολίας και ο έλεγχος της BlackRock, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί επίσης το ίδιο διάστημα.

Εκθέσεις χωρίς ΦΠΑ στην Ισπανία λόγω κρίσης

Λιγότερα χρήματα θα πληρώσουν φέτος οι Ελληνες εκθέτες για τη συμμετοχή τους στην ΕΙΒΤΜ, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων, που πραγματοποιείται το Δεκέμβριο στη Βαρκελώνη, επειδή… οι Ισπανοί απάλλαξαν από την καταβολή ΦΠΑ συμμετοχές από κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΤ ενημέρωσε τους Ελληνες ενδιαφερόμενους ότι, φέτος, για τη συμμετοχή τους θα καταβάλουν 5.600 ευρώ από, περίπου, 9.000 ευρώ πέρυσι. Ο ΕΟΤ εξηγεί ότι η μείωση οφείλεται στο ότι η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης απάλλαξε από τον ΦΠΑ για την ενοικίαση του χώρου τους εκθέτες από κράτη της Ε.Ε. Στους λόγους, ο ΕΟΤ προσθέτει ότι ο χώρος κάθε συνεκθέτη είναι μειωμένος κατά 2 τ.μ., ενώ λόγω της κρίσης μείωσε το κόστος κατασκευής των περιπτέρων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή