ΣΕΤΕ: ενιαίο ΦΠΑ 6,5% για τα τουριστικά πακέτα

ΣΕΤΕ: ενιαίο ΦΠΑ 6,5% για τα τουριστικά πακέτα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% σε όλες τις μορφές που διαμορφώνονται τα τουριστικά πακέτα, προτείνει στη κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την πρόταση, ο ενιαίος συντελεστής θα πρέπει να εφαρμόζεται επί της συνολικής αξίας των υπηρεσιών που περιλαμβάνει το κάθε πακέτο, το οποίο μπορεί να έχει μία από τις ακόλουθες πέντε μορφές: «διανυκτέρευση», «διανυκτέρευση με πρωινό», «διανυκτέρευση με ημιδιατροφή», «διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή» και «διανυκτέρευση με all inclusive».

Η επιλογή αυτή, κατά τον Σύνδεσμο, απλουστεύει τις διαδικασίες και μειώνει από 0,5% έως 1,5% τον σημερινό μεσοσταθμικό συντελεστή ΦΠΑ του ξενοδοχειακού προϊόντος, καθιστώντας ανταγωνιστικότερο το εξαγόμενο τουριστικό πακέτο. Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα διατηρηθεί η δυναμική και κατά περίπτωση θα αυξηθεί η πρόσθετη ζήτηση που καταγράφεται φέτος μετά την περσινή μείωση του συντελεστή στα καταλύματα. Επίσης, σημειώνει ότι «το τουριστικό πακέτο σε όλες του τις μορφές πρέπει να διατίθεται ακριβώς με την ίδια τιμή και τους ίδιους όρους, τόσο στους Ελληνες όσο και στους ξένους καταναλωτές». Την αντίθεσή του δηλώνει ο ΣΕΤΕ για την επιβολή του συντελεστή ΦΠΑ 23% συνολικά στην εστίαση και θεωρεί ότι όχι μόνο δεν θα αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα στο κράτος, αλλά και θα αποβεί καταστροφική για τις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή