Εν συντομια

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές Γ. Γραμματίδη με επιχειρηματίες στις ΗΠΑ

Για την Ουάσιγκτον αναχώρησε χθες ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης. Κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Γραμματίδης θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Χόρματς, με αξιωματούχους του υπουργείου Εμπορίου και με την ηγεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Γραμματίδη στην Ουάσιγκτον είναι να ενημερώσει τόσο την αμερικανική κυβέρνηση όσο και την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ για το μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελείται στην Ελλάδα και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες πού δημιουργούνται εξαιτίας των αποκρατικοποιήσεων και του σχεδίου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Θα συζητηθεί επίσης και η σχεδίαση σειράς δράσεων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα που θα αποσκοπούν να φέρουν σε επαφή αμερικανικές και ελληνικές εταιρείες για τη δημιουργία συνεργειών και την κοινή ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών. Η επίσκεψη του κ. Γραμματίδη στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας, μέλη της οποίας είναι τα εμπορικά επιμελητήρια της Ελλάδας και δημόσιοι οργανισμοί όπως ο ΟΠΕ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο ΕΟΤ και το Invest in Greece.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, τα καθαρά αποτελέσματα της «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις» ανήλθαν σε κέρδη 109 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 172 χιλ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 3,2 εκατ. έναντι 3 εκατ. πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 15,8 εκατ. έναντι 15,5 εκατ. πέρυσι. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2011 η θυγατρική της Alpha Bank είχε εμφανίσει ζημίες 400.000 ευρώ.

Ζημίες για τον όμιλο Υγεία

Ζημίες μετά από φόρους, ύψους 20,8 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο όμιλος Υγεία κατά το α΄ εξάμηνο 2011. Τα 13,249 εκατ. ευρώ προέρχονταν από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και τα 7,076 εκατ. ευρώ από διακοπείσες δραστηριότητες. Ο κύκλος εργασιών στο α΄ εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 130,367 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 128,210 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Η ταμειακή ρευστότητα του ομίλου αυξήθηκε στα 40,8 εκατ. ευρώ κατά το α΄ εξάμηνο 2011. Κατά το β΄ τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος) 2011, ο όμιλος παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 63,387 εκατ. ευρώ, είχε μεικτά κέρδη ύψους 2,192 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά από φόρους ύψους 13,2 εκατ. ευρώ. Η μητρική εταιρεία το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών στα 75,539 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35,529 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

Μεγάλη πτώση στα ενοίκια στη Θεσσαλονίκη

Πτώση που φτάνει ακόμα και στο 50% σημειώνουν τα ενοίκια διαμερισμάτων για φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ακινήτων Βορείου Ελλάδος. Επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έχει δημιουργήσει τον ιστότοπο http://dps.web.auth.gr, όπου φοιτητές μπορούν να βρουν πληθώρα διαμερισμάτων. Στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, από τις 25 Αυγούστου, οι φοιτητές θα μπορούν να δουν ακριβώς πού βρίσκεται το σπίτι της προτίμησής τους, μέσω του googlemap. Για πληθώρα διαμερισμάτων, «με ιδιαίτερα συμπιεσμένες τις τιμές», έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων Β. Ελλάδας Νίκος Δίγκας – Χαρδαλιάς. «Ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να εξασφαλίσει τη διαμονή του σε ακίνητο με τιμή, ακόμα και κάτω των 150 ευρώ», όταν πριν από πέντε χρόνια το αντίστοιχο κόστος ήταν πάνω από 350 ευρώ.

Ανοδικά τα κέρδη για την Hellas Οnline

Αύξηση εσόδων και μείωση ζημιών παρουσιάζει η Hellas Online τους έξι πρώτους μήνες του 2011. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 42%.

Ειδικότερα, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου Hellas Online διαμορφώθηκαν σε 113,3 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του έτους, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 42% και διαμορφώθηκαν σε 32,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημία 8,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 18 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2010. «Παρά την επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό της ευρυζωνικής αγοράς και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, η εταιρεία και το 2011 διατηρεί σταθερό το μερίδιο αγοράς της, συνεχίζει τις επικεντρωμένες επενδύσεις σε υποδομές, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και συστήματα διασφάλισης εσόδων, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας με παράλληλη αύξηση εσόδων», σχολίασε η διοίκηση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή